Issues:
Content-audit digitale toegankelijkheid website datawonen.nl
(Alleen de bevindingen)
Scope van de evaluatie
Naam website | datawonen.nl |
---|---|
Datum | 4 juni 2024 |
Scope van de website |
Binnen de scope van het onderzoek valt:
|
Conformiteitsdoel | WCAG 2.1 niveau AA |
Uitgebreide toetsresultaten
1. Waarneembaar
1.1 Tekstalternatieven
1.1.1 Niet-tekstuele content (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.1.1 Niet-tekstuele content
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 1: Op pagina https://datawonen.nl/programma-woningbouw.aspx zijn meerdere svg-afbeeldingen te vinden die geen alternatieve tekst hebben, waardoor de informatie die overgebracht wordt niet goed te begrijpen is voor bezoekers die niet kunnen zien. Voorbeelden hiervan zijn de graphic bij '64% betaalbaar', en de staafdiagram 'Prognose woningbouwproductie per jaar volgens woondeals'. Voeg een alternatieve tekst toe. Doe dit bijvoorbeeld door op het svg-element role="img" te plaatsen en de alternatieve tekst te plaatsen in een title-element dat als eerste child element wordt toegevoegd. Ook kan ervoor gekozen worden de informatie op toegankelijke wijze beschikbaar te maken door toegankelijke tabellen die dezelfde data bevatten toe te voegen.
Bevinding 2: Op pagina https://datawonen.nl/programma-woningbouw.aspx staan boven de footer links waar een icoon bij staat, bijvoorbeeld 'Landelijke verdieping'. De svg-afbeelding met het icoon heeft geen alternatieve tekst, maar is ook niet verborgen voor hulpsoftware. In sommige browsers wordt een svg-element door bepaalde hulpsoftware herkend en voorgelezen als afbeelding. Daarom is het belangrijk om deze goed voor hulpsoftware te verbergen als het zoals in dit geval om een decoratief icoon gaat. Los dit op door 'aria-hidden="true"' aan het svg-element toe te voegen. Ditzelfde komt ook voor bij het icoon in de informatieblokken op de pagina, bijvoorbeeld bij 'Beschikbaarheid', en het icoon dat voor de kop 'Programma Woningbouw' staat. Een soortgelijk probleem komt ook op andere pagina's voor, bijvoorbeeld bij op pagina https://datawonen.nl/betaalbaar-wonen.aspx bij het icoon in de link 'Afgeronde wetgeving' en de iconen in de informatieblokken en bij de kop 'Betaalbaar Wonen'.
1.3 Aanpasbaar
1.3.1 Info en relaties (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.3.1 Info en relaties
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 3: Op pagina https://datawonen.nl/programma-woningbouw.aspx staan twee koppen op kopniveau h3: 'Doelen' en 'Afspraken'. Doordat de koppen en bijbehorende content niet in de juiste volgorde in HTML staan, klinkt het voor bezoekers die dit voorgelezen krijgen door hulpsoftware zoals een screenreader alsof deze koppen geen content hebben. De structuur en betekenis van de informatie kan hierdoor niet goed geïnterpreteerd worden. Los dit op door de koppen en bijbehorende content in HTML in de juiste volgorde te zetten. Zie succescriterium 1.3.2.
Bevinding 4: Op pagina https://datawonen.nl/databanken.aspx zijn koppen aanwezig die niet als koppen zijn opgemaakt, bijvoorbeeld 'Woningvoorraad (Syswov). Hierdoor zijn de koppen voor hulpsoftware niet als zodanig herkenbaar. Maak de koppen met het h-element op op het juiste kopniveau (bijvoorbeeld h2 of h3).
Op pagina https://datawonen.nl/betaalbaar-wonen.aspx komen ook koppen voor die niet als kop zijn opgemaakt.
Bevinding 5: Op pagina https://begrippenlijst.datawonen.nl/mosaic/dashboard/begrippenlijst staan tabellen, bijvoorbeeld onder de kop 'Huurprijsgrenzen'. De kopcellen zijn niet op de juiste manier gekoppeld aan de datacellen, waardoor de informatie in de tabel lastig te interpreteren is voor bezoekers die deze voorgelezen krijgen door hulpsoftware zoals een screenreader. Er is gebruik gemaakt van het id- en headers-attribuut, maar niet op de juiste manier. Los dit bijvoorbeeld op door gebruik te maken van het scope-attribuut op de th-elementen.
Bevinding 6: Deze bevinding vereist mogelijk een technische oplossing:
Op elke pagina bevindt zich in de header naast het logo een lijst met één item waarin de link 'login' staat. Visueel is deze verborgen op de pagina en met de muis is deze niet te bereiken, maar bezoekers die navigeren via het toetsenbord komen de link wel tegen. Los dit op door de link te verwijderen, of door deze ook visueel zichtbaar te maken op de pagina.
Bevinding 7: Advies: Op verschillende pagina's wordt niet op de juiste manier gebruik gemaakt van een koppenstructuur. Voor bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware zoals een screenreader is een kopstructuur belangrijk, omdat een lijst van koppen opgevraagd kan worden en op die manier genavigeerd kan worden. Het wordt niet op toegankelijkheid afgekeurd als de koppenstructuur niet goed is opgebouwd, maar het verbeteren hiervan zorgt dat de structuur van de content beter geïnterpreteerd kan worden. Zorg voor een goede koppenstructuur, die begint bij een kopniveau h1 voor de titel van de pagina, kopniveau h2 voor de koppen, kopniveau h3 voor de tussenkoppen, etcetera. Sla hierbij geen koppen over.
Een aantal voorbeelden van een onjuiste koppenstructuur zijn:
- Op pagina https://datawonen.nl/Search// en https://datawonen.nl/databanken.aspxontbreekt een kop op kopniveau h1.
- Op pagina https://55plus.datawonen.nl/dashboard/dashboard/ouderenhuisvesting wordt een kop op kopniveau h2 overgeslagen.
- Op pagina https://datawonen.nl/content/toegankelijkheid volgt een kop op kopniveau h3 een kop op kopniveau h1 op, daarbij wordt kopniveau h2 overgeslagen.
1.3.2 Betekenisvolle volgorde (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.3.2 Betekenisvolle volgorde
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 8: Op pagina https://datawonen.nl/programma-woningbouw.aspx is de informatie in de content visueel onderverdeeld in drie (visuele) kolommen waar koppen boven staan. Doordat de volgorde van de koppen en de elementen van de content niet correct is in HTML, ontstaat voor bezoekers die niet kunnen zien en hulpsoftware zoals een screenreader gebruiken een probleem. Eerst worden de koppen ('Doelen', 'Afspraken' en 'Realisaties') achter elkaar voorgelezen, en daarna de content die hieronder staat. De content die bij de kop 'Doelen' hoort, wordt hierdoor na de kop 'Realisaties' voorgelezen, waardoor de betekenis van de cijfers en informatie lastig op juiste wijze te interpreteren is. Los dit op door de koppen en bijbehorende content in HTML in de juiste volgorde te zetten. Een soortgelijk probleem doet zich voor op pagina https://datawonen.nl/betaalbaar-wonen.aspx.
Bevinding 9: Op pagina https://datawonen.nl/dashboard/dashboard/kerncijfers-woningbouw staan in de blokken 'Nieuwbouw' en 'Bouwvergunningen' asterisken in de informatie (twee ** danwel drie ***). Bezoekers die kunnen zien kunnen direct afleiden dat de verklaring die hierbij hoort onder deze blokken staat. Voor bezoekers die niet kunnen zien en gebruik maken van hulpsoftware zoals een screenreader, is deze link lastiger te leggen. Zij moeten eerst door alle vier de blokken heen voordat zij bij de verklaring komen, waardoor het lastig kan zijn de juiste verklaring aan de juiste informatie te koppelen. De volgorde waarin zij deze content aantreffen, maakt dat de betekenis lastig te begrijpen is. Ook komt deze informatie niet terug in het dialoogscherm dat geopend wordt door op het blok te klikken. Zorg ervoor dat de verklaringen programmatisch aan de asterisken gekoppeld worden, zodat hulpsoftware deze informatie in de juiste volgorde kan voorlezen op de plek waar deze van toepassing is.
1.4 Onderscheidbaar
1.4.3 Contrast (minimum) (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.3 Contrast (minimum)
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 10: Op pagina https://55plus.datawonen.nl/dashboard/dashboard/ouderenhuisvesting staat onderaan een grijze (HEX #999999) balk waarin in een wit lettertype de tekst 'naar Databank' staat. Het contrast tussen deze kleuren is te laag. De contrastverhouding is 2.8:1 waar deze minimaal 4.5:1 moet zijn.
Bevinding 11: Op pagina https://datawonen.nl/dashboard/dashboard/kerncijfers-woningbouw staat onderaan een oranje (HEX #E17000) balk met de witte tekst 'Programma woningbouw'. Het contrast tussen deze tekst en de achtergrond is onvoldoende. De contrastverhouding is 3.2:1 waar deze minimaal 4.5:1 moet zijn. Dit komt op dezelfde plek voor op pagina https://datawonen.nl/programma-woningbouw.aspx, en op pagina https://datawonen.nl/betaalbaar-wonen.aspx bij de links 'Ga naar het dashboard' en 'Afgeronde wetgeving'.
Bevinding 12: Advies: Op pagina https://datawonen.nl/monitoring-programmas.aspx staan een aantal blokken die momenteel niet als link beschikbaar zijn (en ook niet als link zijn opgemaakt), deze informatie wordt overgebracht door een kleurverschil in de afbeelding en de tekst die hieronder staat ten opzichte van de actieve links. Doordat het contrast van de tekstkleur (HEX #9EB4A5) onvoldoende is met de witte achtergrond, is voor sommige bezoekers de tekst nu slecht of helemaal niet te lezen. De contrastverhouding is 2.2:1 waar deze minimaal 4.5:1 zou moeten zijn om goed zichtbaar te zijn. Dit wordt niet afgekeurd omdat het hier gaat om inactieve elementen en deze niet aan de contrasteisen hoeven te voldoen, maar het vergroten van het contrast kan wel de toegankelijkheid verbeteren.
1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 13: Op pagina https://55plus.datawonen.nl/dashboard/dashboard/ouderenhuisvesting staat onderaan een grijze (HEX #999999) balk waarin naast de tekst 'naar Databank' een wit icoon staat. Omdat het contrast tussen deze kleuren te laag is, is het icoon voor sommige mensen slecht of helemaal niet te zien. Het icoon is een link en daarom niet decoratief, om deze reden moet deze voldoende contrast hebben. De contrastverhouding is 2.8:1, deze moet minimaal 3:1 zijn.
Bevinding 14: Op pagina https://datawonen.nl/contact zijn invoervelden te zien, bijvoorbeeld bij 'Organisatie'. De randen van de invoervelden zijn lichtgrijs (HEX #ACACAC) en hebben onvoldoende contrast met de witte achtergrond, waardoor voor sommige bezoekers niet goed te zien is dat zich hier een invoerveld bevindt. De contrastverhouding is 2.2:1 waar deze minimaal 3:1 moet zijn.
2. Bedienbaar
2.4 Navigeerbaar
2.4.1 Blokken omzeilen (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.4.1 Blokken omzeilen
Uitkomst: Niet aanwezig
Bevinding 15: Opmerking: Op elke pagina ontbreekt een mechanisme om herhalende content (zoals bijvoorbeeld het menu) over te slaan. Dit staat efficiënte navigatie in de weg voor bezoekers die hiervoor het toetsenbord gebruiken, zij moeten nu op elke pagina door dezelfde onderdelen heen. Dit kan opgelost worden door een link (skiplink) op de pagina's te plaatsen waarmee de focus verplaatst kan worden naar de eerste unieke inhoud. Deze link moet de eerste link van de pagina zijn. Deze link mag standaard verborgen zijn voor bezoekers, maar moet zichtbaar worden als de focus er op komt wanneer met het toetsenbord wordt genavigeerd. Omdat dit een technische bevinding is wordt hier niet op afgekeurd bij deze content-audit. Toch is het wel beter voor de toegankelijkheid om dit probleem op te lossen.
2.4.2 Paginatitel (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.4.2 Paginatitel
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 16: Pagina https://datawonen.nl/programma-woningbouw.aspx heeft als paginatitel 'Datawonen'. Dit beschrijft de unieke pagina onvoldoende. Bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware zoals een screenreader komen als eerste de paginatitel tegen, daarom is het belangrijk dat hieruit op te maken is om welke pagina het gaat. Los dit op door de paginatitel aan te vullen, bijvoorbeeld naar 'Programma Woningbouw - Datawonen'. Een soortgelijk probleem doet zich voor bij pagina https://datawonen.nl/betaalbaar-wonen.aspx.
Bevinding 17: Pagina https://pwik.datawonen.nl/ heeft geen paginatitel. Voor bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware zoals een screenreader is het belangrijk dat elke pagina een beschrijvende paginatitel bevat, zodat hieraan herkend kan worden om welke pagina het gaat. In het head-element in HTML staat al een title-element, vul hier een paginatitel in zoals bijvoorbeeld 'Prestaties Woningcorporaties in Kaart - Datawonen'.
Bevinding 18: Pagina https://hcib.datawonen.nl/ heeft als paginatitel 'Jive - Nieuw'. Dit beschrijft de pagina onvoldoende. Voor bezoekers kan de term 'Jive' verwarring scheppen, omdat deze verder niet voorkomt of uitgelegd wordt op de website. Wijzig de paginatitel naar een tekst die de inhoud van de pagina beschrijft.
Bevinding 19: Advies: Pagina https://datawonen.nl/Search// bevat in de paginatitel alleen de beschrijving van de unieke pagina, 'Zoekresultaten'. Hiermee voldoet deze aan dit succescriterium. Toch is de informatie die de bezoeker uit de paginatitel kan halen vollediger als deze is aangevuld met de naam van de organisatie. De paginatitel kan bijvoorbeeld worden aangevuld naar 'Zoekresultaten -Datawonen'. Een soortgelijk probleem komt voor bij meer pagina's, bijvoorbeeld https://datawonen.nl/content/toegankelijkheid en https://55plus.datawonen.nl/dashboard/dashboard/ouderenhuisvesting.
2.4.4 Linkdoel (in context) (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.4.4 Linkdoel (in context)
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 20: Op onder meer de homepagina https://datawonen.nl/home staat een een link naar de homepagina. De link heeft een naam gekregen via de alternatieve tekst van de afbeelding die in de link staat, 'Ga naar de home pagina - Logo Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningkrijkrelaties'. Bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware zoals een screenreader kunnen als zij deze tekst horen denken dat de link naar de homepagina van het Ministerie van Binnenlandse Zaken leidt. Los dit bijvoorbeeld op door de alternatieve tekst aan te vullen naar 'Ga naar de homepagina Datawonen - Logo Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties'. Advies is om ook de spelling van het woord 'Koninkrijksrelaties' aan te passen, ook al levert de onjuiste spelling geen toegankelijkheidsprobleem op. Op pagina https://begrippenlijst.datawonen.nl/mosaic/dashboard/begrippenlijst en https://pwik.datawonen.nl/ doet zich een soortgelijk probleem voor. Dit geldt ook voor de pagina's in de Jive-omgeving, zoals https://syswov.datawonen.nl/.
Bevinding 21: Advies: Op pagina https://datawonen.nl/databanken.aspx staan links die een erg lange linktekst hebben, zoals bijvoorbeeld bij 'Prognoses (Primos)'. Dit wordt niet afgekeurd op toegankelijkheid, omdat het linkdoel uit deze tekst wel duidelijk wordt. Toch kan het efficiënte navigatie in de weg staan als linkteksten te lang zijn. Los dit bijvoorbeeld door alleen de koppen in de content blokken die nu als link zijn opgemaakt, op te maken als link. Eventueel kan het klikgebied van de link worden vergroot met Javascript.
2.5 Input modaliteiten
2.5.3 Label in naam (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.5.3 Label in naam
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 22: Deze bevinding vraagt mogelijk een technische oplossing:
Op pagina https://datawonen.nl/Search// kunnen de zoekresultaten gefilterd worden, bijvoorbeeld via de knoppen onder 'Keywords'. Op elk van deze knoppen is een andere filter-optie te lezen, maar door hulpsoftware zoals een screenreader wordt elke knop voorgelezen met de tekst van de eerste filter-knop, 'woon'. Mogelijk komt dit doordat elementen van het type 'button' de aria-role='option' hebben ('aria-role' is geen geldig label). Voor bezoekers die gebruik maken van spraaksoftware is het belangrijk dat de toegankelijke naam de zichtbare tekst bevat, omdat zij de knop anders niet goed kunnen aanspreken. Zorg dat de knoppen op correcte wijze een toegankelijke naam krijgen.
Bevinding 23: Deze bevinding vraagt mogelijk een technische oplossing:
Op pagina https://pwik.datawonen.nl/ staan twee invoervelden met het visuele label 'Zoek op gemeenten' en 'Zoek op corporaties'. Via een aria-label hebben deze invoervelden de toegankelijke naam 'zoeken' gekregen. In deze toegankelijke naam komen de visuele labels van de invoervelden niet voor. Hierdoor zijn deze velden moeilijk te bedienen met spraakgestuurde bediening. Zorg er daarom voor dat het visuele label voorkomt in de toegankelijke naam. Dit kan bijvoorbeeld door de velden een visueel label te geven dat buiten het veld staan en deze via for en id attributen te koppelen aan het bijbehorende input-element. Verwijder bij deze oplossing ook het aria-label.
Bevinding 24: Advies: Op onder meer de homepagina https://datawonen.nl/home staat een een link naar de homepagina. De link heeft een naam gekregen via de alternatieve tekst van de afbeelding die in de link staat, 'Ga naar de home pagina - Logo Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningkrijkrelaties'. Voor bezoekers die gebruik maken van spraaksoftware is het belangrijk dat de toegankelijke naam overeen komt met de tekst die zichtbaar is, hierbij is het ook belangrijk dat de spelling correct is. Omdat in de praktijk de onjuiste spelling die hier voorkomt in de alternatieve tekst geen grote verschillen oplevert in uitspraak, zal het de bediening van de link niet in de weg staan en wordt dit niet afgekeurd op toegankelijkheid. Toch is het beter als de spelling gecorrigeerd wordt.
3. Begrijpelijk
3.1 Leesbaar
3.1.1 Taal van de pagina (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.1.1 Taal van de pagina
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 25: Pagina https://pwik.datawonen.nl/ bevat Nederlandstalige content. Omdat in HTML een Engelse taalcode (lang="en") staat, kan hulpsoftware zoals een screenreader de tekst niet met de juiste uitspraak voorlezen. Wijzig om dit op te lossen de taalcode zodat deze overeenkomt met de taal van de content, naar 'lang="nl"'.
3.3 Assistentie bij invoer
3.3.1 Foutidentificatie (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.3.1 Foutidentificatie
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 26: Het formulier op pagina https://datawonen.nl/contact maakt gebruik van HTML5-veldcontroles. Deze foutmeldingen worden niet door alle browsers en hulpsoftware even goed ondersteund. De melding geeft alleen een suggestie om de fout op te lossen, maar omschrijft niet goed welke fout in welk veld is gemaakt. Ook kan de tekstgrootte niet aangepast worden, waardoor sommige mensen de tekst mogelijk niet kunnen lezen. Als meerdere velden niet of onjuist worden ingevuld komt deze melding alleen bij de eerste van deze velden te staan. Behalve de HTML5-veldcontroles komen er ook foutmeldingen te staan onder de velden, dit zijn inhoudelijk goede foutidentificaties, maar voor bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware zoals een screenreader zijn deze meldingen lastig te vinden omdat deze na het invoerveld geplaatst zijn en niet worden voorgelezen als de focus op het invoerveld geplaatst wordt. Een oplossing zou zijn om de HTML5-veldcontroles te verwijderen, en te zorgen dat de foutmelding die onder het veld staat correct aan het veld wordt verbonden, waardoor deze wordt voorgelezen zodra de focus via het toetsenbord naar het veld wordt gebracht. Zie succescriterium 3.3.3.
3.3.2 Labels of instructies (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.3.2 Labels of instructies
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 27: Op de homepagina https://datawonen.nl/home staat onder 'Blijf op de hoogte' een invoerveld waarin in de vorm van een placeholder de instructie 'Vul hier uw e-mailadres in' te vinden is. Deze instructie verdwijnt op het moment dat de bezoeker start met typen. Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om te onthouden wat er ingevuld moet worden als dat er niet duidelijk bij staat. Een placeholder is daarom niet voldoende als instructie. Uit de tekst die bij het invoerveld staat wordt niet duidelijk dat om een e-mailadres gevraagd wordt. Los dit op door een label toe te voegen buiten het veld, dat altijd zichtbaar blijft.
Bevinding 28: Op pagina https://pwik.datawonen.nl/ zijn twee zoekvelden te vinden, onder 'Gemeenterapportage' (Zoek op gemeenten) en onder 'Corporatierapportage' (Zoek op corporaties). In de invoervelden staat een placeholdertekst die duidelijk maakt waar de bezoeker via dat veld naar kan zoeken. Omdat deze instructie verdwijnt op het moment dat de bezoeker begint te typen, kan het voor sommige bezoekers lastig zijn om te begrijpen welke invoer verwacht wordt. Los dit bijvoorbeeld op door een labeltekst die zichtbaar blijft buiten de invoervelden te plaatsen.
3.3.3 Foutsuggestie (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 3.3.3 Foutsuggestie
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 29: Het formulier op pagina https://datawonen.nl/contact maakt gebruik van HTML5-veldcontroles. Deze foutmeldingen (die wel een correcte foutsuggestie bevatten) worden niet door alle browsers en hulpsoftware even goed ondersteund. Ook kan de tekstgrootte niet aangepast worden, waardoor sommige mensen de tekst mogelijk niet kunnen lezen. Bij meerdere niet of onjuist ingevulde velden komt deze melding alleen bij de eerste van deze velden te staan. Behalve de HTML5-veldcontroles komen er ook foutmeldingen te staan onder de velden, deze zijn voor bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware zoals een screenreader lastig te vinden en bevatten daarnaast onvoldoende suggestie om de fout op te lossen. Een oplossing zou zijn om de HTML5-veldcontroles te verwijderen, en te zorgen dat de foutmelding die onder het veld staat correct aan het veld wordt verbonden, waardoor deze wordt voorgelezen zodra de focus via het toetsenbord naar het veld wordt gebracht. Vul de tekst van de foutmelding aan, bijvoorbeeld met 'Vul dit veld in'. Zie succescriterium 3.3.1.
Onderbouwing van de evaluatie
Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de evaluatiemethode van het W3C, WCAG-EM. Dit gebeurt grotendeels handmatig door een steekproef te nemen. Voor een quickscan geldt dat we slechts delen uit deze methodiek gebruiken. Ondanks alle zorgvuldigheid en ervaring van de onderzoeker kan het voorkomen dat een probleem niet gesignaleerd is. Houd er rekening mee dat in een volgend onderzoek bepaalde onderdelen anders worden beoordeeld omdat technologieën en hulpsoftware worden doorontwikkeld. Bij het handmatig onderzoek wordt gebruik gemaakt van tools.
Steekproef getoetste webpagina's
- Homepagina, Dashboards:
https://datawonen.nl/home - Contact:
https://datawonen.nl/contact - Zoekresultaten:
https://datawonen.nl/Search// - Toegankelijkheid:
https://datawonen.nl/content/toegankelijkheid - Monitoring programma's:
https://datawonen.nl/monitoring-programmas.aspx - Begrippenlijst:
https://begrippenlijst.datawonen.nl/mosaic/dashboard/begrippenlijst - Kerncijfers woningbouw:
https://datawonen.nl/dashboard/dashboard/kerncijfers-woningbouw - Programma woningbouw:
https://datawonen.nl/programma-woningbouw.aspx - Woningen 2022:
https://syswov.datawonen.nl/ - Primos datawonen:
https://primos.datawonen.nl/ - Prestaties Woningcorporaties in Kaart:
https://pwik.datawonen.nl/ - Databanken:
https://datawonen.nl/databanken.aspx - Betaalbaar wonen:
https://datawonen.nl/betaalbaar-wonen.aspx - Huurtoeslag cijfers in beeld:
https://hcib.datawonen.nl/ - Ouderenhuisvesting:
https://55plus.datawonen.nl/dashboard/dashboard/ouderenhuisvesting
Ondersteunende technieken
Bronnen
-
Evaluatiedocument WCAG 2.0
www.drempelvrij.nl/over-het-waarmerk -
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 (Geautoriseerde Nederlandse vertaling)
www.w3.org/Translations/WCAG20-nl -
Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology (WCAG-EM)
www.w3.org/WAI/eval/conformance -
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)
www.w3.org/WAI/intro/wcag -
How to Meet WCAG 2.1 Quick Reference
www.w3.org/WAI/WCAG21/quickref/
Deze rapportage is grotendeels gemaakt met de online evaluatietool van W3C.