Toegankelijkheidsonderzoek

Issues:
Audit digitale toegankelijkheid website TNO Orchestrating Innovation

(Alleen de bevindingen)

Scope van de evaluatie

Naam website TNO orchestrating Innovation website
Datum 26 juli 2022
Scope van de website Binnen de scope van het onderzoek valt:
  • Alle pagina's op orchestratinginnovation.nl.
Buiten de scope van het onderzoek valt:
  • De PDF's op publications.tno.nl.
  • Subwebsite(s) waarbij de HTML en/of het systeem afwijkt van de onderzochte website.
  • Alle externe systemen en websites waar via orchestratinginnovation.nl met een link naar wordt verwezen.
Conformiteitsdoel WCAG 2.1 niveau AA

Uitgebreide toetsresultaten

Aantal bevindingen: 51

1. Waarneembaar

1.1 Tekstalternatieven

1.1.1 Niet-tekstuele content (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.1.1 Niet-tekstuele content

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 1: In de header van de pagina staat een logo van TNO. Deze afbeelding wordt niet gezien door hulpsoftware en heeft geen alternatieve tekst. De alternatieve tekst van een logo moet (ten minste eenmaal) op de pagina aanwezig zijn en ten minste de naam van de organisatie bevatten.

Bevinding 2: Onderaan de pagina (meescrollend) staat een logo van TNO. Dit logo is een SVG en bevat geen alternatieve tekst. Aangezien dit logo als decoratief mag worden beschouwd, is het advies het logo te verbergen voor hulpsoftware met aria-hidden=true.

Bevinding 3: Op de pagina komen meerdere decoratieve SVG afbeeldingen voor zonder alternatieve tekst (bijvoorbeeld de iconen boven de teksten die de fasen uiteggen). Verberg deze iconen met aria-hidden=true voor hulpsoftware, zodat er geen onnodige informatie wordt doorgegeven aan bijvoorbeeld screenreaders.

1.3 Aanpasbaar

1.3.1 Info en relaties (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.3.1 Info en relaties

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 4: De koppen in de contentblokken onder 'Praktijkvoorbeelden' bevatten geen content (omdat er geen content of een kop van een lager niveau onder staat). Bezoekers die gebruik maken van bijvoorbeeld voorleessoftware kunnen aan de hand van een sneltoets of elementenlijst door de koppen op een pagina navigeren. Zij verwachten onder een kop gerelateerde content aan te treffen en dat is hier niet het geval. Verwijder de kop-elementen om dit probleem op te lossen.
Dit komt op dezelfde pagina meerdere keren voor, waaronder bij de fases en de faseomschrijving (bijvoorbeeld: h3 'Fase 1' en h4 'Strategie bepalen').

Bevinding 5: Op de homepage komen visueel meerdere opsommingen voor, bijvoorbeeld bij de beschrijvingen van de fasen. Ieder item is apart opgemaakt als afzonderlijke lijst met één item. Dit is verwarrend voor bezoekers die gebruik maken van voorleessoftware. Plaats per opsomming alle bijbehorende items in één lijst (ul-element) met meerdere lijstitems (li-elementen).

1.3.2 Betekenisvolle volgorde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.3.2 Betekenisvolle volgorde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 6: De blokken praktijkvoorbeelden bestaan uit twee teksten, een h5-kop en een h2-kop. De h5-kop staat zowel visueel als in de code bóven de h2-kop. Dit maakt het moeilijk voor bezoekers die gebruik maken van bijvoorbeeld voorleessoftware om te onderscheiden waar een kop bij hoort. Daarnaast is de h5-kop een zogenaamde 'lege kop' omdat er geen content óf een kop van een lager niveau onder staat. Plaats de bovenliggende tekst in de code ónder de hoofdtekst om dit probleem op te lossen. Zie ook succescriterium 1.3.1. Een vergelijkbaar probleem komt voor op onder andere pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic, waar twee koppen van niveau h2 direct onder elkaar staan.

Bevinding 7: Op de homepage staat een illustratie van een cirkel met daarin de cijfers en de namen van de fases. Met de cirkel mee staan de fases in de juiste volgorde, in de code is de volgorde echter: Fase 1, Fase 4, Fase 2, Fase 3. Plaats de teksten in de code in de juiste volgorde zodat de informatie ook op een logische manier beschikbaar is voor bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware.

1.4 Onderscheidbaar

1.4.1 Gebruik van kleur (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.4.1 Gebruik van kleur

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 8: De linktekst 'contact met ons op' op de homepage is alleen herkenbaar door kleur. Zorg ervoor dat de link ook herkenbaar is op minimaal één andere manier, bijvoorbeeld door de linktekst te onderstrepen.

1.4.3 Contrast (minimum) (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.3 Contrast (minimum)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 9: Het contrast van de witte teksten in de navigatie van de pagina op de blauwe achtergrond (HEX #599FCB) is 2,9:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn.

Bevinding 10: Het contrast van de witte tekst 'Laat jouw innovatietraject slagen' op de blauwe achtergrond (HEX #599FCB) is 2,9:1 waar dat minimaal 3:1 moet zijn. (Dit is grote tekst, daarom geldt een lagere eis van 3:1).

Bevinding 11: Het contrast van de blauwe tekst (telefoonnummer) (HEX #649EC9) bij 'Contact' op de witte achtergrond is 2,7:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn. Dit geldt ook voor de linktekst 'contact met ons' op de homepage, wanneer bezoekers met de muis over de linktekst hoveren. Hetzelfde probleem komt voor op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic.

Bevinding 12: Het contrast van de witte tekst 'Mail Lotte jouw vraag' op de blauwe achtergrond (HEX #649EC9) is 2,9:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn.

Bevinding 13: Het contrast van de witte tekst 'ZO PAKT TNO MET ORCHESTRATING INNOVATION SAMENWERKING VOOR INNOVATIE AAN' op de gele achtergrond (HEX #FDC235) is 1,6:1 waar dat minimaal 3:1 moet zijn.

Bevinding 14: Op onder andere pagina orchestratinginnovation.nl/case/north-sea-energy staat de linktekst 'Next case'. Wanneer bezoekers met de muis over de linktekst hoveren, verandert de linktekst van kleur. De contrastratio tussen de grijze tekst (HEX #979FA5) en de witte achtergrond is 2,7:1, waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn.

Bevinding 15: Het contrast van meerdere witte teksten op de achtergrondafbeeldingen onder 'Voorbeelden uit de praktijk' is te laag waardoor de teksten niet of moeilijker leesbaar zijn, bijvoorbeeld de tekst 'Proactief agenderen en organiseren in PPS-verband werpt zijn vruchten af'. Dit komt ook voor op de betreffende pagina's zelf, waaronder op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic.

1.4.10 Reflow (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.10 Reflow

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 16: Wanneer bezoekers inzoomen verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. Het menu-item 'Voorbeelden uit de praktijk' komt niet meer in het hamburgermenu voor en is derhalve niet meer via het menu te bereiken. Zorg ervoor dat er geen informatie of functionaliteit verdwijnt wanneer bezoekers inzoomen.

Bevinding 17: Wanneer bezoekers inzoomen naar 200% op de homepage, zijn niet alle woorden/termen 'Ontdek waarom wij regie op samenwerking bij complexe innovatietrajecten zo belangrijk vinden' meer leesbaar omdat de woorden buiten het zichtbare scherm vallen. Zorg ervoor dat er geen informatie of functionaliteit verdwijnt wanneer bezoekers inzoomen. Wanneer bezoekers met schermgrootte 1280 bij 1024 inzoomen naar 400%, zijn de meeste teksten hier niet meer leesbaar omdat ze achter het witte tekstvlak vallen.

Bevinding 18: Wanneer bezoekers met schermgrootte 1280 bij 1024 inzoomen naar 400% op de homepage, valt de knop '+' deels over 'Verbinden' heen waardoor deze tekst niet meer (goed) leesbaar is.

Bevinding 19: Wanneer bezoekers met schermgrootte 1280 bij 1024 inzoomen naar 150% verdwijnen de nummers en namen van de fasen onder 'En hoewel ieder traject maatwerk blijft, gaan we altijd uit van deze 4 fases: '. Zorg ervoor dat er geen informatie of functionaliteit verdwijnt wanneer bezoekers inzoomen.

Bevinding 20: Wanneer bezoekers met schermgrootte 1280 bij 1024 inzoomen naar 150% zijn niet alle praktijkvoorbeelden onderaan de pagina meer geheel leesbaar. Wanneer bezoekers inzoomen naar 175% zijn er nog maar twee praktijkvoorbeelden zichtbaar. Wanneer bezoekers inzoomen naar 300% is er nog maar één praktijkvoorbeeld zichtbaar. Zorg ervoor dat er geen informatie of functionaliteit verdwijnt wanneer bezoekers inzoomen.

Bevinding 21: Wanneer bezoekers met schermgrootte 1280 bij 1024 inzoomen op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic, is vanaf 175% niet meer alle tekst leesbaar omdat het van de pagina af valt. Zorg ervoor dat er geen informatie of functionaliteit verdwijnt wanneer bezoekers inzoomen. Dit komt op meerdere pagina's voor, waaronder op pagina orchestratinginnovation.nl/case/north-sea-energy.

1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 22: Het contrast van de witte animatie die aangeeft dat bezoekers naar beneden moeten scrollen, op de blauwe achtergrond (HEX #599FCB) is 2,9:1 waar dat minimaal 3:1 moet zijn. Dit komt op meerdere pagina's voor, waaronder op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic.

Bevinding 23: Op onder andere pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic staat een link waarmee bezoekers terug kunnen naar de homepage, in de vorm van een wit X-symbool. Wanneer bezoekers inzoomen, is het contrast tussen het symbool en de achtergrond op verschillende punten op de pagina te laag. Zorg ervoor dat deze link, wanneer deze meebeweegt met de bezoeker, dan ook altijd goed zichtbaar is. Dit geldt ook wanneer bezoekers over het icoon hoveren met de muis en het icoon grijs kleurt (HEX #ACACAC).

Bevinding 24: Op onder andere pagina orchestratinginnovation.nl/case/north-sea-energy staat de link 'Next case'. Wanneer deze link focus heeft, is dat bijna niet zichtbaar doordat de contrastratio tussen de knop/achtergrond en de doorzichtige focusrand bijna nihil is.

Bevinding 25: In Firefox wordt gebruikt gemaakt van de standaard focusrand (blauw). Hierdoor is de contrastratio op zowel de blauwe achtergrond als om meerdere knoppen en links, te laag. Maak ook in andere browsers dan Chrome gebruik van een custom focusrand.

2. Bedienbaar

2.1 Toetsenbordtoegankelijk

2.1.1 Toetsenbord (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.1.1 Toetsenbord

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 26: Op de homepage staan twee knoppen (+) om tooltips te openen (bij 'Analyseren' en 'Verbinden'). Deze knoppen zijn niet bereikbaar en bedienbaar met het toetsenbord.

Bevinding 27: Wanneer het hamburgermenu wordt geopend, verschijnt on hover extra informatie bij sommige menu-items, zoals 'Ontdek hoe TNO het opzetten van samenwerking bij complexe innovatietrajecten ziet' onder 'Wat is orchestrating innovation'. Deze verschijnen niet wanneer enkel met het toetsenbord wordt genavigeerd.

2.2 Genoeg tijd

2.2.2 Pauzeren, stoppen, verbergen (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.2.2 Pauzeren, stoppen, verbergen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 28: De website bevat een animatie om aan te geven dat bezoekers naar beneden moeten scrollen. Bewegende, knipperende, scrollende of automatisch updatende content kan bezoekers afleiden bij het gebruik van de rest van de pagina. Daarom moet er altijd een mogelijkheid zijn om de beweging te stoppen of te pauzeren. Dit komt op dezelfde pagina meerdere keren voor, waaronder bij het bewegende gekleurde oneindigheidssymbool. Dit probleem komt op meerdere pagina's voor, waaronder op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic.

2.4.2 Paginatitel (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.4.2 Paginatitel

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 29: De titels van de pagina's met de praktijkvoorbeelden, zoals pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic, hebben geen aangepaste titel. De titel van de homepage, 'TNO orchestrating Innovation', beschrijft deze pagina's onvoldoende. Geef deze pagina's een beschrijvende titel.

2.4.3 Focus volgorde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.4.3 Focus volgorde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 30: Wanneer bezoekers bovenaan de pagina beginnen met navigeren, krijgt eerst het gehele document toetsenbordfocus voor de bezoeker in het eerste item van het navigatiemenu komt. Dit is ook niet zichtbaar. Zorg ervoor dat bezoekers niet onnodig langs niet-interactieve elementen worden geleid met de tabtoets en dat het altijd zichtbaar is waar de toetsenbordfocus zich bevindt.

Bevinding 31: Wanneer bezoekers inzoomen verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. Wanneer bezoekers met het toetsenbord door de website navigeren, krijgen de items in het menu focus, ook als het menu niet geopend is. Zorg ervoor dat bezoekers eerst zelf het menu openen voordat het mogelijk is focus te plaatsen op de menu-items.

Bevinding 32: Wanneer bezoekers inzoomen verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. De knop om dit menu krijgt pas focus nadat andere interactieve elementen op de pagina focus hebben gehad.

Bevinding 33: Wanneer bezoekers inzoomen verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. Wanneer het menu geopend is en bezoekers er met het toetsenbord doorheen navigeren, gaat daarna de focus verder op de achterliggende pagina. Zorg ervoor dat bezoekers het menu zelf sluiten met de x-knop of dat het menu vanzelf sluit na het laatste item.

Bevinding 34: Wanneer bezoekers inzoomen verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. Wanneer bezoekers met het menu geopend weer in de adresbalk beginnen met navigeren, krijgen eerst de menu-items in de normale navigatiebalk bovenaan de pagina focus en daarna de menu-items in het hamburgermenu.

Bevinding 35: Op de pagina's met praktijkvoorbeelden, zoals pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic, staat bovenaan de pagina een X-afbeelding. Deze afbeelding is een link om terug te gaan naar de homepage. Deze link krijgt pas toetsenbordfocus wanneer de bezoeker al één keer door de volledige pagina is genavigeerd en weer bovenaan in de adresbalk begint. Dit is geen logische focusvolgorde.

Informatie over succescriterium 2.4.4 Linkdoel (in context)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 36: Op de pagina's van de praktijkvoorbeelden, zoals op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic, staat bovenaan de pagina een link (x) om terug te gaan naar de homepage. Deze link heeft geen toegankelijke linknaam. Bezoekers die afhankelijk zijn van hulpsoftware, zoals voorleessoftware, weten niet waar deze links naar verwijzen en bezoekers die gebruik maken van spraakgestuurde navigatie kunnen deze links niet bedienen.

Bevinding 37: Op pagina orchestratinginnovation.nl/case/north-sea-energy komen meerdere links met de linktekst 'Lees verder' voor. Bezoekers die gebruik maken van voorleessoftware kunnen aan de hand van een linklijst over de pagina navigeren. 'Lees verder' geeft te weinig context over de pagina waar de link naar verwijst. Voeg een beschrijvend linkdoel toe, bijvoorbeeld met screenreader-only tekst, om dit probleem op te lossen.

2.4.5 Meerdere manieren (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 2.4.5 Meerdere manieren

Uitkomst: Voldoende

Bevinding 38: Advies: De pagina's van de praktijkvoorbeelden, zoals pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic, zijn niet op meer dan één manier te bereiken. Omdat het een kleine website betreft, kan aan dit succescriterium worden voldaan als de homepage linkt naar alle andere pagina's én deze pagina's teruglinken naar de homepage.
Er wordt nu via het kruisje (x) teruggelinkt naar de homepage, maar het kan voor sommige bezoekers onduidelijk zijn dat hiermee de homepage wordt bereikt. Overweeg het kruisje te veranderen naar een link als 'Terug naar home'.

2.4.7 Focus zichtbaar (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 2.4.7 Focus zichtbaar

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 39: Wanneer bezoekers inzoomen op de pagina, verschijnt een hamburgermenu. Wanneer de knop om het menu te openen focus heeft, is dat niet zichtbaar. Zorg ervoor dat bezoekers die gebruik maken van het toetsenbord om over de pagina te navigeren maar het scherm wel kunnen zien, weten waar de focus zich op de pagina bevindt. Dit geldt ook voor de knop om het menu weer te sluiten.

Bevinding 40: Wanneer bezoekers inzoomen op de pagina, verschijnt een hamburgermenu. Afhankelijk van hoe ver de bezoeker ingezoomd is, zijn niet alle menu items zichtbaar. Daarnaast verschuift de toetsenbordfocus ook visueel niet mee, waardoor bezoekers niet kunnen zien waar de toetsenbordfocus zich bevindt.

Bevinding 41: De pagina bevat twee navigatiemenu's, waarvan één onzichtbaar (deze items zijn pas zichtbaar als het hamburgermenu zichtbaar is). Deze krijgen focus, ook als het hamburgermenu niet zichtbaar en geopend is. Hierdoor is het niet duidelijk en zichtbaar waar de toetsenbordfocus zich op dat moment bevindt. Zorg ervoor dat deze items pas focus krijgen wanneer het hamburgermenu zichtbaar en geopend is.

Bevinding 42: Advies: Wanneer de contentblokken onder 'Praktijkvoorbeelden' focus hebben is dat niet goed zichtbaar, door de dunne en niet volledig zichtbare focusrand. De eisen omtrent focuszichtbaarheid worden strenger in de WCAG 2.2. Lees er meer over op pagina www.w3.org/WAI/WCAG22/Understanding/focus-appearance-minimum.html.

3. Begrijpelijk

3.1 Leesbaar

3.1.2 Taal van onderdelen (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 3.1.2 Taal van onderdelen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 43: Wanneer bezoekers inzoomen verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. De knop om het menu te sluiten heet 'toggle navigation'. Geef een taalwissel aan, of biedt idealiter een toegankelijke Nederlandstalige naam aan voor deze knop. Een vergelijkbaar probleem komt voor op pagina orchestratinginnovation.nl/case/north-sea-energy, met de linktekst 'Next case'.

4. Robuust

4.1 Compatibel

4.1.1 Parsen (Niveau A)

Informatie over succescriterium 4.1.1 Parsen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 44: Op de homepage komen de volgende ID's meerdere keren voor: Layer_1, Fase-1, fase-4 en fase3. Zorg ervoor dat ID's uniek zijn en niet meerdere keren per pagina voorkomen om toegankelijkheidsproblemen te voorkomen. Een vergelijkbaar probleem komt voor op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic, met het ID card-nederlandse-ai-coalitie-nl-aic en op pagina orchestratinginnovation.nl/case/north-sea-energy met het ID card-north-sea-energy.

Bevinding 45: Op de homepage komen meerdere </p> tags voor, zonder <p> tag. Valideer de HTML en verwijder onnodige tags, of voeg tags toe om toegankelijkheidsproblemen op te lossen. Dit probleem komt op meerdere pagina's voor, waaronder op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic en op pagina orchestratinginnovation.nl/case/north-sea-energy.

Bevinding 46: Op de homepage komen meer meerdere p-tags voor als child element van een h5-element. Dit is niet toegestaan. Verwijder de p-elementen, of plaats ze buiten het h5-element.

Bevinding 47: Op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic komt een </ul> tag voor zonder <ul> tag. Valideer de HTML en verwijder onnodige tags, of voeg tags toe om toegankelijkheidsproblemen op te lossen. Dit probleem komt op meerdere pagina's voor, waaronder op pagina orchestratinginnovation.nl/case/north-sea-energy.

4.1.2 Naam, rol, waarde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 4.1.2 Naam, rol, waarde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 48: Op de pagina's van de praktijkvoorbeelden, zoals op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic, staat bovenaan de pagina een link (x) om terug te gaan naar de homepage. Deze link heeft geen toegankelijke naam.

Bevinding 49: Op de homepage staan twee knoppen (+) om tooltips te openen (bij 'Analyseren' en 'Verbinden'). Deze knoppen hebben geen toegankelijke naam en rol. Het is daarnaast voor bezoekers die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld voorleessoftware ook niet duidelijk of de informatie in- of uitgeklapt is. Gebruik hier bijvoorbeeld een button-element met aria-expanded om dit probleem op te lossen.

Bevinding 50: Wanneer bezoekers inzoomen verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. De knop om het menu te sluiten heet 'toggle navigation', ongeacht of het menu geopend of gesloten is. Visueel verandert de knop wel. Deze informatie moet ook voorkomen in de toegankelijke naam van de knop.

Bevinding 51: In de footer is een progressbar. Visueel verandert de grootte van de progressbar tijdens het scrollen. De waarde van value now blijft echter 0, waardoor deze informatie niet beschikbaar is voor bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware. Dit komt op meerdere pagina's voor, waaronder op pagina orchestratinginnovation.nl/case/nederlandse-ai-coalitie-nl-aic. Daarnaast heeft de progressbar geen toegankelijke naam.

Onderbouwing van de evaluatie

Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de evaluatiemethode van het W3C, WCAG-EM. Dit gebeurt grotendeels handmatig door een steekproef te nemen. Voor een quickscan geldt dat we slechts delen uit deze methodiek gebruiken. Ondanks alle zorgvuldigheid en ervaring van de onderzoeker kan het voorkomen dat een probleem niet gesignaleerd is. Houd er rekening mee dat in een volgend onderzoek bepaalde onderdelen anders worden beoordeeld omdat technologieën en hulpsoftware worden doorontwikkeld. Bij het handmatig onderzoek wordt gebruik gemaakt van tools.

Steekproef getoetste webpagina's

Ondersteunende technieken

Bronnen

Deze rapportage is grotendeels gemaakt met de online evaluatietool van W3C.

Geprint: 2024-04-26 08:48:23 v2.4-011