Issues:
Quickscan digitale toegankelijkheid website Regiotour Dementie Publieksverslag
(Alleen de bevindingen)
Scope van de evaluatie
Naam website | Regiotour Dementie Publieksverslag |
---|---|
Datum | 24 december 2024 |
Scope van de website |
Binnen de scope van onderzoek valt:
|
Conformiteitsdoel | WCAG 2.1 niveau AA |
Uitgebreide toetsresultaten
1. Waarneembaar
1.1 Tekstalternatieven
1.1.1 Niet-tekstuele content (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.1.1 Niet-tekstuele content
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 1: Op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/zinvolle-daginvulling (en alle pagina's binnen deze website met deze footer) staan een vijftal logo's. Deze afbeeldingen hebben betekenis maar de alternatieve tekst ontbreekt. Beschrijf de functie/unieke eigenschappen van deze afbeeldingen, deel de afbeelding indien mogelijk op in 5 aparte afbeeldingen.
1.2 Op tijd gebaseerde media
1.2.2 Ondertitels voor doven en slechthorenden (vooraf opgenomen) (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.2.2 Ondertitels voor doven en slechthorenden (vooraf opgenomen)
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 2: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.2.3 Audiodescriptie of media-alternatief (vooraf opgenomen) (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.2.3 Audiodescriptie of media-alternatief (vooraf opgenomen)
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 3: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.2.5 Audiodescriptie (vooraf opgenomen) (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.2.5 Audiodescriptie (vooraf opgenomen)
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 4: Op de pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/wat-betekent-meedoen-voor-mensen-met-dementie is er in de video van Jan op verschillende plaatsen tekst in beeld, bijvoorbeeld de titel van de video op 0:06 en de naam en functie van de persoon die aan het woord is rond 00:18 en 00:38. Er ontbreekt een voice-over die vertelt wat er op het scherm staat. Zo kunnen mensen die de video niet kunnen zien niet weten wat er wordt getoond in de video. Laat de teksten in beeld uitspreken door een voice-over of maak gebruik van een audiodescriptie.
Een soortgelijk probleem zien we terug in de video van Wim op https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/wat-betekent-meedoen-voor-mensen-met-dementie. Hier zien we tekst in beeld rond 00:03 en wordt er rond 00:33 en 01:05 de naam en functie van de persoon die aan het woord is getoond.
Bevinding 5: Op de pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/wat-betekent-meedoen-voor-mensen-met-dementie staan de video's over Jan en Wim waar aan het einde rond 2:59(video van Jan) en 2:59 (video van Wim) een logo van Regiotour Dementie" in beeld komt. Als je dat niet kan zien mis je dat dit een video van het Regiotour Dementie is. Voeg deze informatie toe aan de audiodescriptie, of laat alle informatie uitspreken door de voice-over waardoor de audiodescriptie overbodig wordt.
1.3 Aanpasbaar
1.3.1 Info en relaties (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.3.1 Info en relaties
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 6: Op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/zinvolle-daginvulling meerdere kopteksten niveau h1. Gebruik kopniveaus op een correcte volgorde. Bezoekers die gebruikmaken van schermvoorleessoftware kunnen aan de hand van een sneltoets of een koppenlijst over een pagina navigeren om snel informatie te vinden. Daarom is het belangrijk om een goed lopende koppenstructuur te gebruiken. Een goede koppenstructuur begint bij een kopniveau 1 voor de titel van de pagina, kopniveau 2 voor de koppen, kopniveau 3 voor de tussenkoppen, etc.
Bevinding 7: Op een aantal plekken binnen de website, bijvoorbeeld op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/zinvolle-daginvulling bij de tekst "Scroll naar beneden en lees verder", wordt het strong-element gebruikt. Ook bij de teksten "Klik om weer naar boven te gaan" en "Klik om verder te lezen" wordt er gebruik gemaakt van het strong-element. Dat is niet de bedoeling. Het strong-element is bedoeld voor het benadrukken van kleine stukjes tekst. Maak gebruik van de stylesheet om een tekst in een dikker lettertype te tonen.
Bevinding 8: De PDF "30763-10-publieksverslag-regiotour-dementie-checklist-v1.pdf" op pagina https://data.maglr.com/3985/issues/54049/656276/downloads/30763-10-publieksverslag-regiotour-dementie-checklist-v1.pdf is niet gecodeerd (van tags voorzien). Dit betekent dat er de documentstructuur niet is te bepalen. Software kan daardoor bijvoorbeeld niet bepalen wat koppen zijn, wat de alternatieve tekst bij afbeeldingen zijn en wat de leesvolgorde is. Omdat tags ontbreken kan de PDF niet volledig onderzocht worden (alle succescriteria met betrekking tot de PDF code laag zoals semantische koppen en ALT-teksten bij afbeeldingen). Let daarom op dat bij het oplossen van dit probleem nieuwe toegankelijkheidsproblemen kunnen ontstaan.
1.3.2 Betekenisvolle volgorde (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.3.2 Betekenisvolle volgorde
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 9: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.3.3 Zintuiglijke eigenschappen (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.3.3 Zintuiglijke eigenschappen
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 10: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.3.4 Weergavestand (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.3.4 Weergavestand
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 11: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.3.5 Identificeer het doel van de input (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.3.5 Identificeer het doel van de input
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 12: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.4 Onderscheidbaar
1.4.1 Gebruik van kleur (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.4.1 Gebruik van kleur
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 13: Een van de links in de lopende tekst op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/gewoon-mee-blijven-doen, nl de linktekst "subsidie" onder € 9.000.000, is alleen herkenbaar omdat er een handje verschijnt wanneer je erover heen hovert. Slechtzienden en kleurenblinden kunnen hierdoor mogelijk niet herkennen dat het om links gaat. Zorg ervoor dat hyperlinks in lopende tekst ook herkenbaar zijn aan minimaal één andere eigenschap, bijvoorbeeld door ze te onderstrepen.
1.4.2 Geluidsbediening (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.4.2 Geluidsbediening
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 14: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.4.3 Contrast (minimum) (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.3 Contrast (minimum)
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 15: Op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/zinvolle-daginvulling wordt twee keer een blok met een blauwe (HEX #379EE2) achtergrond met witte tekst gebruikt: bij "Zo pakken gemeenten het aan" en bij "De Wrap-up video met de beste tips. Deze tekst biedt te weinig contrast. De contrastverhouding is hier 2.9:1 waar dit minimaal 4,5:1 moet zijn. Hierdoor is voor slechtzienden en kleurenblinden het onderscheid niet of moeilijk waar te nemen. Maak gebruik van een kleurencombinatie met voldoende contrast.
Een soortgelijk probleem zien we terug op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/gewoon-mee-blijven-doen bij het blauwe (HEX #379EE2) blok met de koptekst "Waarom de Regiotour Dementie?".
Bevinding 16: Op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/gewoon-mee-blijven-doen wordt drie keer een blauwe (HEX #009EE2) koptekst op een witte achtergrond gebruikt, bijvoorbeeld "Grote betrokkenheid vanuit verschillende partijen
" en "Gemeenten nodig als verbindende factor". Deze teksten bieden te weinig contrast. De contrastverhouding is hier 3:1 waar dit minimaal 4,5:1 moet zijn. Hierdoor is voor slechtzienden en kleurenblinden het onderscheid niet of moeilijk waar te nemen. Maak gebruik van een kleurencombinatie met voldoende contrast.
Bevinding 17: Op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/hoe-pakken-gemeenten-het-aan staan zes blauwe (HEX #009EE2) blokken met witte tekst. De teksten onder de koptekst, bijvoorbeeld "Ingrid Brilleman van gemeente Reimerswaal" en "Marcella Braamskamp van gemeente Rotterdam" bieden te weinig contrast. De contrastverhouding is hier 3:1 waar dit minimaal 4,5:1 moet zijn. Hierdoor is voor slechtzienden en kleurenblinden het onderscheid niet of moeilijk waar te nemen. Maak gebruik van een kleurencombinatie met voldoende contrast.
Een soortgelijk probleem zien we terug op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/gemeente-reimerswaal. Hier gaat het om de paragraaf onder de koptekst (naam en functie van de persoon op deze pagina).
Dit komen we nog een aantal keer tegen op verschillende pagina's binnen de website: https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/checklist-voor-gemeenten.
1.4.4 Herschalen van tekst (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.4 Herschalen van tekst
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 18: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.4.5 Afbeeldingen van tekst (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.5 Afbeeldingen van tekst
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 19: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.4.10 Reflow (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.10 Reflow
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 20: Wanneer bij een schermgrootte van 1280x1024px breed ingezoomd wordt tot 400% ingezoomd wordt dan verdwijnt op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/zinvolle-daginvulling een deel van de content onder de onderdelen die altijd in beeld blijven staan zoals het icoon om het zij-menu te openen. Daar kun je dan ook niet meer bijkomen.
Op alle andere pagina's blijft het icoon om het zij-menu mee te openen ook over de content heen staan en bij scrollen blijft dit icoon in beeld staan. Dit bemoeilijkt het lezen voor alle soorten bezoekers.
1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 21: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
1.4.12 Tekstafstand (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.12 Tekstafstand
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 22: Wanneer bezoekers op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/zinvolle-daginvulling de regelhoogte, alinea- en tekstafstand wijzigen naar de waarden zoals beschreven voor dit succescriterium, zijn meerdere elementen niet meer (goed) leesbaar omdat onder andere knoppen over teksten heen vallen. Hierdoor zijn er zowel knoppen als teksten niet meer leesbaar. Zorg ervoor dat informatie beschikbaar en leesbaar blijft, ook wanneer bezoekers een eigen tekstopmaak toepassen.
Dit gaat op meerdere pagina's fout, bijvoorbeeld https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/gewoon-mee-blijven-doen, https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/hoe-pakken-gemeenten-het-aan en https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/checklist-voor-gemeenten. Het is goed om alle pagina's te checken op overlappende content.
1.4.13 Content bij hover of focus (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.13 Content bij hover of focus
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 23: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2. Bedienbaar
2.1 Toetsenbordtoegankelijk
2.1.1 Toetsenbord (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.1.1 Toetsenbord
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 24: Op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/26-voorbeelden staat een kaart met 26 locaties van initiatieven voor mensen met dementie. Bezoekers die met het toetsenbord navigeren, bijvoorbeeld met de tabtoets, kunnen deze locaties niet gebruiken. Er is weliswaar een alternatief, doordat de locaties er ook onder staan. De tabtoets komt wél langs de "Terug naar de kaart" knop waardoor je kan denken dat de kaart toegankelijk is voor toetsenbordgebruikers. Zorg ervoor dat alle interactieve elementen bereikbaar en bedienbaar zijn met het toetsenbord.
Bevinding 25: Op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/checklist-voor-gemeenten staat een checklist voor gemeenten. Wanneer je met bijvoorbeeld de tabtoets door de pagina navigeert, kom je niet langs de checkboxjes, terwijl je met de muis wel een vinkje kunt zetten door te klikken. Zorg ervoor dat alle interactieve elementen bereikbaar en bedienbaar zijn met het toetsenbord.
2.1.2 Geen toetsenbordval (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.1.2 Geen toetsenbordval
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 26: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.1.4 Enkel teken sneltoets (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.1.4 Enkel teken sneltoets
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 27: Op de pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/wat-betekent-meedoen-voor-mensen-met-dementie wordt bij de eerste video (Bekijk de video van Jan) gebruikgemaakt van de videospeler van Vimeo. Deze videospeler maakt gebruik van bediening door enkele tekentoetsen, bijvoorbeeld f voor fullscreen. Deze functionaliteit is iets wat mensen die gebruik maken van spraaksoftware in de weg kan staan. Deze mensen zijn juist afhankelijk van die korte commando's om met spraaksoftware hun computer te bedienen. Los dit op door de embedcode van de Vimeo video aan te passen zodat de bediening met tekentoetsen uit staat. Voeg de volgende eigenschap aan de embedcode toe: 'keyboard: false'. Met deze aanpassing zorg je ervoor dat je voldoet aan dit succescriterium.
2.2 Genoeg tijd
2.2.1 Timing aanpasbaar (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.2.1 Timing aanpasbaar
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 28: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.2.2 Pauzeren, stoppen, verbergen (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.2.2 Pauzeren, stoppen, verbergen
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 29: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.3 Toevallen en fysieke reacties
2.3.1 Drie flitsen of beneden drempelwaarde (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.3.1 Drie flitsen of beneden drempelwaarde
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 30: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.4 Navigeerbaar
2.4.2 Paginatitel (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.4.2 Paginatitel
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 31: Alle pagina's hebben een paginatitel, namelijk de paginatitel+Publieksverslag, bijvoorbeeld "Zinvolle daginvulling - Publieksverslag". Een mooie aanvulling zou hier zijn om "Regiotour Dementie" toe te voegen na Publieksverslag. Zo is altijd voor elke bezoeker duidelijk op welke website zij zich bevinden.
Bevinding 32: De PDF "30763-10-publieksverslag-regiotour-dementie-checklist-v1.pdf" op pagina https://data.maglr.com/3985/issues/54049/656276/downloads/30763-10-publieksverslag-regiotour-dementie-checklist-v1.pdf heeft een documenttitel in de eigenschappen maar in de eigenschappen staat ingesteld dat de Bestandsnaam wordt getoond. Zorg dat niet de bestandsnaam maar de Documenttitel wordt getoond.
Bevinding 33: Advies: De PDF "30763-10-publieksverslag-regiotour-dementie-checklist-v1.pdf" op pagina https://data.maglr.com/3985/issues/54049/656276/downloads/30763-10-publieksverslag-regiotour-dementie-checklist-v1.pdf heeft een documenttitel in de eigenschappen die hetzelfde is als de bestandsnaam. Overweeg om de naam aan te passen naar een eenvoudigere naam, bijvoorbeeld zonder de cijfers en bestandsextensie van inDesign erin.
2.4.3 Focus volgorde (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.4.3 Focus volgorde
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 34: Op pagina https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/zinvolle-daginvulling kan je met de tabtoets door de pagina navigeren. Vanaf het begin ontstaat er een onlogische focusvolgorde. Je gaat van de "Lees meer" onder "Waarom de Regiotour Dementie" naar "Lees het artikel hier" onder "Wat viel op tijdens de Regiotour Dementie?". Ook krijgen veel van de elementen twee keer achter elkaar focus. Zorg dat de focusvolgorde door webpagina's logisch is, wanneer men met het toetsenbord navigeert.
2.4.4 Linkdoel (in context) (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.4.4 Linkdoel (in context)
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 35: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.4.5 Meerdere manieren (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 2.4.5 Meerdere manieren
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 36: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.4.6 Koppen en labels (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 2.4.6 Koppen en labels
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 37: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.4.7 Focus zichtbaar (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 2.4.7 Focus zichtbaar
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 38: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.5 Input modaliteiten
2.5.1 Aanwijzergebaren (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.5.1 Aanwijzergebaren
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 39: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.5.2 Aanwijzerannulering (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.5.2 Aanwijzerannulering
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 40: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.5.3 Label in naam (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.5.3 Label in naam
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 41: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
2.5.4 Bewegingsactivering (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.5.4 Bewegingsactivering
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 42: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3. Begrijpelijk
3.1 Leesbaar
3.1.1 Taal van de pagina (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.1.1 Taal van de pagina
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 43: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3.1.2 Taal van onderdelen (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 3.1.2 Taal van onderdelen
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 44: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3.2 Voorspelbaar
3.2.1 Bij focus (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.2.1 Bij focus
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 45: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3.2.2 Bij input (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.2.2 Bij input
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 46: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3.2.3 Consistente navigatie (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 3.2.3 Consistente navigatie
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 47: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3.2.4 Consistente identificatie (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 3.2.4 Consistente identificatie
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 48: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3.3 Assistentie bij invoer
3.3.1 Foutidentificatie (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.3.1 Foutidentificatie
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 49: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3.3.2 Labels of instructies (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.3.2 Labels of instructies
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 50: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
3.3.3 Foutsuggestie (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 3.3.3 Foutsuggestie
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 51: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
4. Robuust
4.1 Compatibel
4.1.1 Parsen (Niveau A)
Informatie over succescriterium 4.1.1 Parsen
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 52: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
4.1.2 Naam, rol, waarde (Niveau A)
Informatie over succescriterium 4.1.2 Naam, rol, waarde
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 53: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
4.1.3 Statusberichten (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 4.1.3 Statusberichten
Uitkomst: Onbekend
Bevinding 54: Dit criterium is niet (volledig) onderzocht in deze quickscan.
Onderbouwing van de evaluatie
Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de evaluatiemethode van het W3C, WCAG-EM. Dit gebeurt grotendeels handmatig door een steekproef te nemen. Voor een quickscan geldt dat we slechts delen uit deze methodiek gebruiken. Ondanks alle zorgvuldigheid en ervaring van de onderzoeker kan het voorkomen dat een probleem niet gesignaleerd is. Houd er rekening mee dat in een volgend onderzoek bepaalde onderdelen anders worden beoordeeld omdat technologieën en hulpsoftware worden doorontwikkeld. Bij het handmatig onderzoek wordt gebruik gemaakt van tools.
Steekproef getoetste webpagina's
- Home: Zinvolle daginvulling:
https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/zinvolle-daginvulling - Gewoon mee blijven doen:
https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/gewoon-mee-blijven-doen - Wat betekent meedoen (video):
https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/wat-betekent-meedoen-voor-mensen-met-dementie - 26 voorbeelden (kaart):
https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/26-voorbeelden - Checklist voor gemeenten (PDF Bronpagina):
https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/checklist-voor-gemeenten - Leestips (linksoverzicht):
https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/leestips - gemeente Reimerswaal:
https://regiotourdementie.digitaal-magazine.nl/publieksverslag/gemeente-reimerswaal - Checklist PDF:
https://data.maglr.com/3985/issues/54049/656276/downloads/30763-10-publieksverslag-regiotour-dementie-checklist-v1.pdf
Ondersteunende technieken
Bronnen
-
Evaluatiedocument WCAG 2.0
www.drempelvrij.nl/over-het-waarmerk -
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 (Geautoriseerde Nederlandse vertaling)
www.w3.org/Translations/WCAG20-nl -
Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology (WCAG-EM)
www.w3.org/WAI/eval/conformance -
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)
www.w3.org/WAI/intro/wcag -
How to Meet WCAG 2.1 Quick Reference
www.w3.org/WAI/WCAG21/quickref/
Deze rapportage is grotendeels gemaakt met de online evaluatietool van W3C.