Issues:
Audit digitale toegankelijkheid website Rijksappstore
(Alleen de bevindingen)
Scope van de evaluatie
Naam website | Rijksappstore |
---|---|
Datum | 11 april 2025 |
Scope van de website |
Binnen de scope van het onderzoek valt:
|
Conformiteitsdoel | WCAG 2.1 niveau AA |
Uitgebreide toetsresultaten
1. Waarneembaar
1.1 Tekstalternatieven
1.1.1 Niet-tekstuele content (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.1.1 Niet-tekstuele content
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 1: Op pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid staan naast de namen van de apps ook iconen. Deze hebben over het algemeen een prima tekstalternatief, maar dat is niet het geval voor het icoon naast "BZ Conferencing". Het tekstalternatief van dit icoon is "Icoon" en dat is niet voldoende beschrijvend.
Verder zijn de tekstalternatieven van deze iconen niet heel consequent; soms begint het met "Icoon…" of "Icoon van…", andere keren is het tekstalternatief alleen de naam van de app. Dit is strikt genomen niet fout, maar kan verwarrend zijn. Omdat de iconen als decoratief gezien kunnen worden, kan het tekstalternatief van deze iconen beter overal leeg gemaakt worden. Het alt-attribuut moet wel aanwezig blijven in de img-elementen, maar kan dan een lege waarde krijgen.
Bevinding 2: Advies: op pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid staat naast de kop "Ga op zoek naar apps" een afbeelding met het tekstalternatief "Afbeelding met telefoon en apps". Dit geeft goed aan wat op de afbeelding staat, maar omdat deze afbeelding decoratief is, kan het tekstalternatief beter leeg gemaakt worden. Het alt-attribuut moet wel aanwezig blijven in het img-element, maar kan dan een lege waarde krijgen.
1.3 Aanpasbaar
1.3.1 Info en relaties (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.3.1 Info en relaties
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 3: Op pagina https://rijksappstore.nl/veel-gestelde-vragen zijn kopteksten opgemaakt met het strong-element: "Hoe kan ik een verzoek indienen om een app toe te laten voegen?" tot en met "Waarom kan ik met een zakelijk toestel van het Rijk…". Het strong-element is (net als het em-element) bedoeld om nadruk te geven aan een of enkele woorden, niet voor het markeren van kopteksten, omdat ze niet dezelfde betekenis hebben als een kop (bijvoorbeeld h2 of h3). Dit probleem komt vaker voor, bijvoorbeeld op https://rijksappstore.nl/richtlijnen-voor-opname-van-apps-op-rijksappstore en https://rijksappstore.nl/wid-scan-ezklnv.
Bevinding 4: Op pagina https://rijksappstore.nl/digid staat de koptekst "GEGEVENSVERWERKING & PRIVACY". Dit is niet opgemaakt als een kop, bijvoorbeeld h2. Zie ook de opmerking over definitielijsten bij dit succescriterium. Dit probleem komt vaker voor, bijvoorbeeld op https://rijksappstore.nl/nl-customs-vat en https://rijksappstore.nl/mijncn.
Bevinding 5: Op pagina https://rijksappstore.nl/aangifte-inkomstenbelasting staat onder de tekst "U kunt de aangifte-app niet gebruiken als u:" een opsomming. Dit is echter niet als een opsommingslijst (ul- en li-elementen) opgemaakt en dat is wel nodig. Daarmee kunnen gebruikers van hulpsoftware ook herkennen dat het een opsomming is. Maak hier dus een 'echte' opsommingslijst van. Dit probleem komt vaker voor, bijvoorbeeld op https://rijksappstore.nl/digid, https://rijksappstore.nl/safeguard-rijksbrede-bhv, https://rijksappstore.nl/kennisbank-terrorisme en https://rijksappstore.nl/mijncn.
Bevinding 6: Op pagina's https://rijksappstore.nl/digid, https://rijksappstore.nl/kennisbank-terrorisme, https://rijksappstore.nl/nl-customs-vat en https://rijksappstore.nl/mijncn is een groot deel van de content opgemaakt als een definitielijst (dl-element). Dit element mist één of meer dt-elementen, maar eigenlijk hoort deze content niet opgemaakt te worden als definitielijst. De content in deze lijst is verder ook niet correct opgemaakt, omdat alles als een alinea (p-element) is opgemaakt, zie ook de andere opmerkingen bij dit succescriterium. Verwijder daarom dit element.
Bevinding 7: Advies: enkele onderzochte pagina's missen een kop van het hoogste niveau (h1), bijvoorbeeld pagina's https://rijksappstore.nl/contactformulier, https://rijksappstore.nl/veel-gestelde-vragen, https://rijksappstore.nl/richtlijnen-voor-opname-van-apps-op-rijksappstore en https://rijksappstore.nl/toegankelijkheid. Dit is geen toegankelijkheidsprobleem, maar het zou beter zijn dat de pagina's beginnen met een h1 die bijvoorbeeld de pagina beschrijft.
1.3.3 Zintuiglijke eigenschappen (Niveau A)
Informatie over succescriterium 1.3.3 Zintuiglijke eigenschappen
Uitkomst: Voldoende
Bevinding 8: Advies: op pagina https://rijksappstore.nl/veel-gestelde-vragen staat de instructie "Dat kun je aan de linkerzijde van het scherm doen". Dit is informatie die afhankelijk is van zintuiglijke kenmerken en kan daardoor gemist worden door bijvoorbeeld een blinde gebruiker. Uit de omringende tekst wordt echter wel duidelijk dat het om filters gaat en dat maakt het voor bijvoorbeeld blinde gebruikers ook duidelijk waar het te vinden is. Daarom is dit niet afgekeurd.
1.3.5 Identificeer het doel van de input (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.3.5 Identificeer het doel van de input
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 9: Op pagina https://rijksappstore.nl/contactformulier staat een formulier waar de bezoeker onder andere zijn eigen naam en e-mailadres kan invullen. Het doel van deze velden moet programmatisch kunnen worden bepaald, zodat deze velden automatisch kunnen worden ingevuld of extra hulp kan worden geboden bij het invullen. Dit kan door het autocomplete-attribuut aan de input-elementen toe te voegen. Bijvoorbeeld autocomplete="name" voor "Uw naam" en autocomplete="email" voor "Uw e-mailadres". Een overzicht van de velden waarvoor het autocomplete-attribuut van toepassing is en de waarde die nodig is in dit attribuut staat op de pagina: https://www.w3.org/Translations/WCAG21-nl/#input-purposes.
1.4 Onderscheidbaar
1.4.3 Contrast (minimum) (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.3 Contrast (minimum)
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 10: Op pagina https://rijksappstore.nl staat een zoekveld waarmee gezocht kan worden op apps. In dit veld staat de grijze placeholdertekst "Zoeken op app naam" (HEX #CCCCCC) op een witte achtergrond. De contrastratio is hier 1,6:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn.
1.4.4 Herschalen van tekst (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.4 Herschalen van tekst
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 11: Als de pagina's op website https://rijksappstore.nl/ worden ingezoomd tot 200% bij een schermresolutie van 1280 x 1024 pixels, wordt de tekst niet 200% vergroot. Ook niet als verder wordt ingezoomd, bijvoorbeeld tot 400%. Het gaat om vrijwel alle teksten, ook de kopteksten. Normale tekst is zonder inzoomen 18 CSS-pixels, maar bij inzoomen worden ze relatief kleiner gemaakt, namelijk 16 CSS-pixels.
1.4.10 Reflow (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.10 Reflow
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 12: Als de pagina's op de website https://rijksappstore.nl/ worden ingezoomd tot 400% bij een schermresolutie van 1280 x 1024 pixels, is de tekst "Rijksoverheid" naast de afbeelding van het logo niet meer beschikbaar. Dit is verlies van informatie.
Bevinding 13: Als de pagina's op de website https://rijksappstore.nl/ worden ingezoomd tot 400% bij een schermresolutie van 1280 x 1024 pixels, is de link en de tekst "Appdistributie | Privétoestellen" niet meer beschikbaar. Dit is verlies van informatie. Deze link staat op alle pagina's behalve de homepage en de zoekresultatenpagina.
Bevinding 14: Wanneer bij een schermgrootte van 1280x1024px ingezoomd wordt tot 400%, verdwijnt op pagina https://rijksappstore.nl/kennisbank-terrorisme een deel van de tekst buiten beeld, namelijk het laatste deel van de link http://kennisbankterrorisme.nctv.nl/. Zorg ervoor dat teksten in beeld blijven staan zonder een scrolbalk in de leesrichting (horizontaal) te krijgen. In dit geval is dit mogelijk op te lossen door een spatie te plaatsen tussen "ew" en deze link. Verder zou het goed zijn om een leesbare linktekst te laten zien in plaats van de volledige link.
Bevinding 15: Wanneer bij een schermgrootte van 1280x1024px ingezoomd wordt tot 400%, verdwijnt op pagina https://rijksappstore.nl/veel-gestelde-vragen een deel van de tekst buiten beeld, namelijk een deel van de link onder "Kan ik de app ook zonder iTunes downloaden?". Zorg ervoor dat teksten in beeld blijven staan zonder een scrolbalk in de leesrichting (horizontaal) te krijgen. Het zou goed zijn om een leesbare linktekst te laten zien in plaats van de volledige link.
1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 16: Op pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid staan onder "Filters" meerdere selectievakjes. De grijze randen van deze selectievakjes (HEX #CCCCCC) hebben een contrastratio van 1,3:1 op de witte achtergrond. Dit moet echter minimaal 3,0:1 zijn. Dit is ook het geval als de pagina's worden bekeken op een klein of ingezoomd scherm.
Bevinding 17: Op pagina https://rijksappstore.nl/contactformulier staat een formulier. De invoervelden van dit formulier hebben een grijze rand (HEX #CCCCCC). De contrastratio op de witte achtergrond is hier 1,3:1, waar dat minimaal 3,0:1 moet zijn.
1.4.12 Tekstafstand (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 1.4.12 Tekstafstand
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 18: Als pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid op een klein scherm (320 pixels breed) worden bekeken en vervolgens de tekstafstanden uit dit succescriterium worden toegepast, is het laatste deel van sommige onderdelen in de filters niet meer zichtbaar. Dit is verlies van content. Zorg ervoor dat content responsief is en bij gewijzigde tekstafstanden beschikbaar blijft, bijvoorbeeld door het over meerdere regels te verspreiden.
Bevinding 19: Als pagina https://rijksappstore.nl/aangifte-inkomstenbelasting op een klein scherm (320 pixels breed) wordt bekeken en vervolgens de tekstafstanden uit dit succescriterium worden toegepast, is het laatste deel van de kop "Aangifte Inkomstenbelasting" en van "Download de app voor…" niet meer zichtbaar. Dit is verlies van content. Zorg ervoor dat content responsief is en bij gewijzigde tekstafstanden binnen het kader blijft.
2. Bedienbaar
2.4 Navigeerbaar
2.4.2 Paginatitel (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.4.2 Paginatitel
Uitkomst: Voldoende
Bevinding 20: Advies: pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid hebben allebei de paginatitel "Apps | Rijksappstore". In de praktijk zijn deze twee pagina's eigenlijk dezelfde pagina, waarbij de zoekresultaten gezien kan worden als een filter die is toegepast op de eerste pagina. Dit is daarom niet afgekeurd. Het zou wel beter zijn om de paginatitel van de zoekresultaten te wijzigen naar bijvoorbeeld iets als "Zoekresultaten voor '[zoekterm]' | Rijksappstore".
2.4.4 Linkdoel (in context) (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.4.4 Linkdoel (in context)
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 21: Op pagina https://rijksappstore.nl/richtlijnen-voor-opname-van-apps-op-rijksappstore staat de link "[1]" in de tekst onder "Doel RijksAppStore". Dit is een link naar de voetnoot "[1]" onderaan de pagina. Het doel van beide links is niet duidelijk, omdat de tekst te weinig informatie bevat en omdat de linkteksten gelijk zijn. Wijzig de namen van de links naar bijvoorbeeld "Voetnoot 1" en "Terug naar de tekst bij voetnoot 1". Dit mag ook deels visueel onzichtbaar, bijvoorbeeld via een aria-label of een title.
Let op: beide links werken niet en dat komt waarschijnlijk omdat ze allebei een id missen. Ze moeten elk een unieke id hebben, waar vervolgens via het href-attribuut naar verwezen kan worden. Het is ook te overwegen om de tekst van de voetnoot direct achter de tekst op de pagina te zetten. Dan is een voetnoot niet meer nodig.
Bevinding 22: Advies: op pagina https://rijksappstore.nl/wid-scan-ezklnv staan onder "Persoonsgegevens en privacy" twee links naar privacyverklaringen. Deze links gaan echter allebei naar een zoekresultatenpagina van Google en dat lijkt niet de bedoeling. Dit is echter geen toegankelijkheidsprobleem.
Bevinding 23: Advies: op pagina https://rijksappstore.nl/veel-gestelde-vragen staan onder "Hoe kan ik een verzoek indienen om een app toe te laten voegen?" een link die naar een domein op outlook.com staan en dat lijkt niet de bedoeling. Dit komt verderop op deze pagina ook voor. Dit is echter geen toegankelijkheidsprobleem.
2.4.6 Koppen en labels (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 2.4.6 Koppen en labels
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 24: Op pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid staan onder "Filters" de twee knoppen "Platform" en "Organisatieonderdelen". Hieronder staan meerdere opties en na elke optie staat een onzichtbare knop met steeds de naam "Toggle collapse". Dit geeft niet duidelijk aan wat de knoppen doen. Wijzig dit naar bijvoorbeeld "Onderliggende onderdelen bij […]". Zie ook succescriterium 4.1.2.
Let op: dit is ook een probleem voor succescriterium 3.1.2, omdat de namen in het Engels zijn. Dit is daar niet benoemd, omdat deze namen toch aangepast moeten worden.
2.5 Input modaliteiten
2.5.3 Label in naam (Niveau A)
Informatie over succescriterium 2.5.3 Label in naam
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 25: Op alle pagina's, waaronder https://rijksappstore.nl/, staat bovenin het logo met de tekst "Rijksoverheid". Dit logo is ook een link met de naam "Rijksappstore, naar de homepage". Dit geeft wel goed het linkdoel aan, maar bevat niet de zichtbare tekst "Rijksoverheid". Hierdoor is de knop niet of moeilijk te bedienen door bezoekers die afhankelijk zijn van spraaksoftware. Zorg ervoor dat de visueel zichtbare tekst van deze link in de toegankelijke naam voorkomt, het liefst vooraan. Dit kan bijvoorbeeld door het aria-label te wijzigen naar een title-attribuut (met dezelfde waarde) of door de zichtbare tekst toe te voegen aan het aria-label van de link.
Bevinding 26: Op pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid staan onder "Filters" de twee knoppen "Platform" en "Organisatieonderdelen". De toegankelijke naam van deze knoppen is echter in beide gevallen "Toggle collapse". Doordat de visuele tekst en de toegankelijke naam van deze knop niet overeenkomen, is de knop niet of moeilijk te bedienen door bezoekers die afhankelijk zijn van spraaksoftware. Zorg ervoor dat het visuele label van deze knop in de toegankelijke naam voorkomt, het liefst vooraan.
Let op: dit is ook een probleem voor succescriterium 3.1.2, omdat de namen in het Engels zijn. Dit is daar niet benoemd, omdat deze namen toch aangepast moeten worden.
Bevinding 27: Op pagina https://rijksappstore.nl staat een zoekveld waarmee gezocht kan worden op apps. Voor dit succescriterium kunnen er twee labels zijn voor dit veld: de placeholdertekst "Zoeken op app naam" of de koptekst "Ga op zoek naar apps". Eén van deze labels moet terugkomen in de naam van het zoekveld, maar dat is nu niet het geval. De naam is namelijk "Zoeken". Zorg ervoor dat bijvoorbeeld de zichtbare tekst van de kop "Ga op zoek naar apps" onderdeel is van de naam van het zoekveld, want een placeholdertekst zorgt vaak voor meer toegankelijkheidsproblemen. Zie bijvoorbeeld succescriterium 1.4.3.
Bevinding 28: Advies: op pagina's https://rijksappstore.nl/aangifte-inkomstenbelasting, https://rijksappstore.nl/digid, https://rijksappstore.nl/safeguard-rijksbrede-bhv en andere vergelijkbare pagina's staan de logo's van "Google Play" en "App Store". Dit zijn links met de toegankelijke namen "Google Play" en "Apple App Store". De grote zichtbare teksten zijn onderdeel van de toegankelijke naam en die worden waarschijnlijk ook het eerst gebruikt om deze links met spraakbedieningssoftware te bedienen. Daarom wordt dit niet afgekeurd. Voor dit succescriterium zou het echter wel beter zijn om de hele zichtbare tekst onderdeel te maken van de toegankelijke naam, dus "Get it on Google Play" en "Download on the App Store". In dat geval moet daar dan voor succescriterium 3.1.2 ook een taalwisseling voor komen. Een alternatief kan zijn om Nederlandstalige logo's te gebruiken.
3. Begrijpelijk
3.1 Leesbaar
3.1.2 Taal van onderdelen (Niveau AA)
Informatie over succescriterium 3.1.2 Taal van onderdelen
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 29: Op pagina https://rijksappstore.nl/nl-customs-vat is een groot deel van de content in een andere taal, namelijk Engels. Hiervoor moet in de code een taalwisseling aangegeven worden. Dit kan door in de omliggende HTML-code het volgende toe te voegen: lang="en".
Bevinding 30: Op pagina https://rijksappstore.nl/mijncn is een deel van de content in een andere taal, namelijk Papiamentu. Hiervoor moet in de code een taalwisseling aangegeven worden. Dit kan door in de omliggende HTML-code het volgende toe te voegen: lang="pap".
Bevinding 31: Advies: de pagina's https://rijksappstore.nl/veel-gestelde-vragen en https://rijksappstore.nl/richtlijnen-voor-opname-van-apps-op-rijksappstore bevatten enkele Engelstalige woorden, zoals "comply or explain", "unlisted", "managed" en "redeem code". Omdat dit om slechts enkele woorden gaat, is hier niet per sé een taalaanduiding nodig. Het zou echter wel goed zijn om via lang="en" aan te geven dat dit Engelstalige tekst is of om deze teksten zoveel mogelijk te vertalen naar het Nederlands.
3.2 Voorspelbaar
3.2.2 Bij input (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.2.2 Bij input
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 32: Op pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid kunnen bezoekers filteren. Zodra een selectievakje aangevinkt is, ververst de pagina direct en komt de focus bovenaan de pagina. Dit is verwarrend en mogelijk desoriënterend voor sommige bezoekers. Maak gebruik van een knop waarmee bezoekers zelf het filteren controleren of gebruik asynchrone JavaScript-functionaliteit die de selectie aanpast. Gebruik bij dit laatste ook een 'live-region' waar je aan de bezoeker duidelijk maakt dat er iets is gewijzigd (via hulpsoftware).
3.3 Assistentie bij invoer
3.3.1 Foutidentificatie (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.3.1 Foutidentificatie
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 33: Het formulier op pagina https://rijksappstore.nl/contactformulier maakt alleen gebruik van HTML5-veldcontroles. Deze foutmeldingen worden niet door alle browsers en hulpsoftware goed ondersteund. De melding is soms kortaf, onvolledig of blijft te kort staan. Ook kun je de tekstgrootte niet aanpassen, zodat sommige mensen de tekst mogelijk niet kunnen lezen. Voeg zelf foutmeldingen toe aan het formulier om dit probleem op te lossen.
3.3.2 Labels of instructies (Niveau A)
Informatie over succescriterium 3.3.2 Labels of instructies
Uitkomst: Voldoende
Bevinding 34: Advies: op pagina https://rijksappstore.nl/ staat een zoekveld met daarin de placeholder "Zoeken op app naam". Een placeholder is in principe geen goed label, omdat deze verdwijnt zodra de gebruiker iets invult. Boven dit zoekveld staat echter ook de koptekst "Ga op zoek naar apps" die als label kan dienen. De placeholdertekst bevat nog de instructie "op app naam", maar deze instructie is niet nodig. De gebruiker kan bijvoorbeeld ook zoeken op woorden die niet in de app-naam voorkomen. Dit is daarom hier niet afgekeurd, maar zie ook succescriterium 2.5.3.
4. Robuust
4.1 Compatibel
4.1.2 Naam, rol, waarde (Niveau A)
Informatie over succescriterium 4.1.2 Naam, rol, waarde
Uitkomst: Onvoldoende
Bevinding 35: Op pagina's https://rijksappstore.nl/ en https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid staan onder "Filters" de twee knoppen "Platform" en "Organisatieonderdelen". Hieronder staan meerdere opties en na elke optie staat een onzichtbare knop met steeds de naam "Toggle collapse". Deze knoppen hebben ook het attribuut aria-expanded. Dit attribuut heeft echter bij het laden van de pagina de waarde "true", wat aangeeft dat de knop uitgeklapt is. Dit is dan echter niet het geval. Pas wanneer de knop uit- en weer ingevouwen is, klopt de waarde. Zie ook succescriterium 2.4.6.
Onderbouwing van de evaluatie
Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de evaluatiemethode van het W3C, WCAG-EM. Dit gebeurt grotendeels handmatig door een steekproef te nemen. Voor een quickscan geldt dat we slechts delen uit deze methodiek gebruiken. Ondanks alle zorgvuldigheid en ervaring van de onderzoeker kan het voorkomen dat een probleem niet gesignaleerd is. Houd er rekening mee dat in een volgend onderzoek bepaalde onderdelen anders worden beoordeeld omdat technologieën en hulpsoftware worden doorontwikkeld. Bij het handmatig onderzoek wordt gebruik gemaakt van tools.
Steekproef getoetste webpagina's
- Home:
https://rijksappstore.nl/ - Zoekresultaten:
https://rijksappstore.nl/?search=app&f%5B0%5D=ministry%3A154&f%5B1%5D=ministry%3A221&f%5B2%5D=platform%3Aandroid - Contactformulier:
https://rijksappstore.nl/contactformulier - Aangifte IB:
https://rijksappstore.nl/aangifte-inkomstenbelasting - DigiD:
https://rijksappstore.nl/digid - WID-scan:
https://rijksappstore.nl/wid-scan-ezklnv - NL Customs VAT:
https://rijksappstore.nl/nl-customs-vat - MijnCN:
https://rijksappstore.nl/mijncn - Veel gestelde vragen:
https://rijksappstore.nl/veel-gestelde-vragen - Richtlijnen:
https://rijksappstore.nl/richtlijnen-voor-opname-van-apps-op-rijksappstore - Toegankelijkheid:
https://rijksappstore.nl/toegankelijkheid - Foutpagina:
https://rijksappstore.nl/404 - Safeguard:
https://rijksappstore.nl/safeguard-rijksbrede-bhv - Kennisbank Terrorisme:
https://rijksappstore.nl/kennisbank-terrorisme
Ondersteunende technieken
Bronnen
-
Evaluatiedocument WCAG 2.0
www.drempelvrij.nl/over-het-waarmerk -
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 (Geautoriseerde Nederlandse vertaling)
www.w3.org/Translations/WCAG20-nl -
Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology (WCAG-EM)
www.w3.org/WAI/eval/conformance -
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)
www.w3.org/WAI/intro/wcag -
How to Meet WCAG 2.1 Quick Reference
www.w3.org/WAI/WCAG21/quickref/
Deze rapportage is grotendeels gemaakt met de online evaluatietool van W3C.