Toegankelijkheidsonderzoek

Issues:
Quickscan digitale toegankelijkheid website Intranet TNO

(Alleen de bevindingen)

Scope van de evaluatie

Naam website TNO Intranet
Datum 5 juli 2022
Scope van de website Binnen de scope van dit onderzoek valt:
  • Alle pagina's op het intranet van TNO op 365tno.sharepoint.com.
Buiten de scope van dit onderzoek valt:
  • Subwebsite(s) waarbij de HTML en/of het systeem afwijkt van de onderzochte website.
  • Alle externe systemen en websites waar via 365tno.sharepoint.com met een link naar wordt verwezen.
Conformiteitsdoel WCAG 2.1 niveau AA

Uitgebreide toetsresultaten

Aantal bevindingen: 54

1. Waarneembaar

1.1 Tekstalternatieven

1.1.1 Niet-tekstuele content (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.1.1 Niet-tekstuele content

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 1: De alternatieve tekst van het TNO logo is 'Organisatielogo'. Dit omschrijft de afbeelding niet. De alternatieve tekst van een logo met ten minste de naam van de organisatie bevatten. Daarnaast is de link nu niet bedienbaar voor bezoekers die gebruik maken van spraakgestuurde navigatie. Zie ook succescriterium 2.5.3. Dit geldt ook voor het TNO Innovation voor life logo, die als alternatieve tekst 'Intranet' heeft.

Bevinding 2: Onder 'TNO news' op de homepage staat bij ieder nieuwsitem een afbeelding. De alternatieve tekst van deze afbeelding is 'tno news item image'. Deze afbeeldingen mogen als decoratief worden beschouwd en hebben geen alternatieve tekst nodig. Wanneer een decoratieve afbeelding wel een alternatieve tekst heeft, moet de alternatieve tekst de afbeelding inhoudelijk beschrijven. Dit geldt ook voor de afbeelding van hersenen naast de tekst 'Research information support' op de homepage, met als alternatieve tekst 'Publications' en de afbeeldingen bij de nieuwsartikelen op de pagina News room, die de alternatieve tekst 'default' hebben.

Bevinding 3: Op pagina 'Business creation award 2021' staat een asterisk (*) om aan te geven dat het verplicht is een invoerveld in te vullen. Hier moet een alternatieve tekst voor aangegeven zijn, aangezien een asterisk een speciaal teken is en niet door alle browser en hulpsoftware combinaties wordt voorgelezen. Gebruik bijvoorbeeld het required attribuut.

Bevinding 4: Onderstaande bevinding heeft betrekking op de PDF 'DB verzoek tot aanpassing pensioenreglement':

1.2 Op tijd gebaseerde media

1.2.2 Ondertitels voor doven en slechthorenden (vooraf opgenomen) (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.2.2 Ondertitels voor doven en slechthorenden (vooraf opgenomen)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 5: De video 'Goodbye video Paul de Krom' op de pagina 'Paul de Krom over coronavirus en TNO' heeft enkel Engelstalige ondertiteling. De gesproken taal in de video is echter Nederlands. Zorg ervoor dat de ondertiteling tenminste/ook wordt aangeboden in de hoofdtaal van de video, bijvoorbeeld door bezoekers zelf de taal van de ondertiteling te laten kiezen. Andere video's op dezelfde pagina, zoals de december boodschap 2021, bevatten helemaal geen ondertiteling.

1.2.3 Audiodescriptie of media-alternatief (vooraf opgenomen) (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.2.3 Audiodescriptie of media-alternatief (vooraf opgenomen)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 6: De video 'Goodbye Paul de Krom' op de pagina 'Paul de Krom over coronavirus en TNO' bevat geen audiodescriptie. Op meerdere plekken bevat de video geschreven tekst, zoals in het openingsscherm en bijvoorbeeld op 0:22, waar de naam en de functie van de spreker in beeld komen. Voor deze informatie moet een alternatief aanwezig zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een geschreven transcript. Of voeg audiodescriptie toe in een audiospoor in de video, om ook te voldoen aan succescriterium 1.2.5.

1.2.5 Audiodescriptie (vooraf opgenomen) (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.2.5 Audiodescriptie (vooraf opgenomen)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 7: De video 'Goodbye Paul de Krom' op de pagina 'Paul de Krom over coronavirus en TNO' bevat geen audiodescriptie. Op meerdere plekken bevat de video geschreven tekst, zoals in het openingsscherm en bijvoorbeeld op 0:22, waar de naam en de functie van de spreker in beeld komen. Voor deze informatie moet een gesproken alternatief aanwezig zijn in de vorm van audio in de video.

1.3 Aanpasbaar

1.3.1 Info en relaties (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.3.1 Info en relaties

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 8: De tekst 'Research information support' op de homepage ziet er visueel uit als kop, maar is dat in de code niet. Bezoekers die gebruik maken van bijvoorbeeld voorleessoftware, kunnen aan de hand van een sneltoets of een elementenlijst door de koppen op een pagina navigeren. Teksten die er alleen visueel uitzien als kop, maar dat semantisch niet zijn, zijn niet op die manier bereikbaar. Maak deze tekst op als kop (bijvoorbeeld met het h2-element) om dit probleem op te lossen. Dit geldt ook voor de koppen in de linker zijbalk op de pagina 'News room', zoals 'Contact' en 'Article date' en de koppen in de linker zijbalk op de pagina 'Zoekresultaten'.

Bevinding 9: Op pagina 'Sharepoint in een nieuw jasje' staan visuele koppen opgemaakt met het strong-element in plaats van met het kop-element. Het strong-element geeft aan hulpsoftware en zoekmachines aan dat een tekst extra nadruk of belang heeft en heeft daarbij ook niet de semantische waarde van een kop-element. Gebruik kop-elementen (bijvoorbeeld het h2-element) om deze teksten correct op te maken.

Bevinding 10: De linkteksten onder 'Belangrijke informatie' op de homepage zijn opgemaakt met het strong-element. Het strong-element geeft aan zoekmachines en hulpsoftware aan dat tekst extra nadruk of belang heeft. Het mag daarom niet puur voor opmaak gebruikt worden. Verwijder het strong-element en gebruik CSS of een vergelijkbare techniek om hetzelfde visuele effect te creëren zonder de semantische waarde van het strong-element.

Bevinding 11: Het invoerveld 'Zoeken in TNO intranet' op de homepage heeft geen label. De toegankelijke naam komt nu van het title-attribuut. Het title-attribuut wordt niet door alle browsers en hulpsoftware voorgelezen en is daarom geen toegankelijk alternatief. Voeg een label toe en voeg het met for en id aan het invoerveld.

Bevinding 12: De invoervelden in de linker zijbalk op de pagina 'News room' zijn niet gegroepeerd met een fieldset en legend combinatie. Hierdoor is er geen relatie tussen de informatie zoals 'Article date' en de onderliggende selectievakjes. Dit geldt ook voor de radiobuttons in het formulier op de pagina 'Business creation award 2021'.

Bevinding 13: Het formulier op pagina 'Business creation award 2021' is opgemaakt in een tabel, waar dat niet van toepassing is. Dit is verwarrend voor bezoekers die gebruik maken van onder andere voorleessoftware omdat er wel voorgelezen wordt dat de bezoeker zich in een tabel bevindt. Vermijdt het gebruik van tabellen voor opmaak.

Bevinding 14: Onderstaande bevinding heeft betrekking op de PDF 'DB verzoek tot aanpassing pensioenreglement':

1.3.2 Betekenisvolle volgorde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.3.2 Betekenisvolle volgorde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 15: Op de homepage staan onder 'My events' blokken content met daarin een datum en titel van een evenement. Zowel visueel als in de code staan de metadata, zoals de datum van het evenement, bóven de titel van het evenement. Hierdoor is het voor bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware moeilijk om te bepalen welke datum bij een titel hoort. Zet in de code alle metadata ónder de titel van het evenement. Visueel mag het er wel boven staan. Dit komt op meerdere plekken voor, bijvoorbeeld op de pagina 'News room' waar de afbeeldingen boven de titel van het artikel staat.

1.4 Onderscheidbaar

1.4.1 Gebruik van kleur (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.4.1 Gebruik van kleur

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 16: Onder 'Research information support' op de homepage staan blauwe linkteksten in lopende tekst. Dat deze teksten links zijn, is kleurafhankelijke informatie. Zorg ervoor dat de links op nog minimaal één andere manier herkenbaar zijn als links, bijvoorbeeld door de linkteksten te onderstrepen. Dit komt op meerdere pagina's, waaronder op de pagina 'News room' en op de pagina 'Bedankt'.

1.4.3 Contrast (minimum) (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.3 Contrast (minimum)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 17: Het contrast van de blauwe linkteksten, zoals op de homepage onder 'Belangrijke informatie', is te laag. De contrast van de blauwe tekst (HEX #649EC9) op de grijze achtergrond (HEX #F6F6F6) is 2,6:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn. Dit geldt ook voor dezelfde blauwe tekst op de grijze achtergrond (HEX #EBEBEB) (zoals 'Ga naar alle updates van RVB' op de homepage). Hier is de contrastratio 2,4:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn. Dit probleem komt op meerdere pagina's voor.

Bevinding 18: Het contrast van de blauwe tekst (HEX #7AAED5), zoals 'Read more media about TNO' op de homepage, op de witte achtergrond is 2,3:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn. Dit geldt ook voor dezelfde blauwe tekst op de grijze achtergrond (#F6F6F6), hier is de contrastratio 2,2:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn en dezelfde blauwe tekst op de grijze achtergrond (#EBEBEB), hier is de contrastratio 1,9:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn. Dit probleem komt op meerdere pagina's voor.

Bevinding 19: Het contrast van grijze teksten die datum aangeven, bijvoorbeeld onder 'Media about TNO' op de homepage, is te laag. De contrastratio tussen de grijze teksten (HEX #9AA8A6) en de witte achtergrond is 2,4:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn. Dit probleem komt op meerdere pagina's voor.

Bevinding 20: In de footer van iedere pagina staan een alarmnummer en privé-mobiel telefoonnummer. De contrastratio tussen de roze tekst (HEX #E5087D) en de grijze achtergrond (HEX #F6F6F6) is 4,1:1 waar dat minimaal 4,5:1 moet zijn.

Bevinding 21: In de slider op de homepage komen meerdere teksten voor die slecht leesbaar zijn door de achterliggende achtergrondafbeeldingen. Gebruik andere afbeeldingen of zorg ervoor dat tekst goed leesbaar is door een gekleurd (semi-transparant) blok achter de teksten te plaatsen.

1.4.10 Reflow (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.10 Reflow

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 22: Wanneer bezoekers inzoomen naar 200% (op iedere pagina) valt de zwarte streep boven het TNO logo over de knop van het hamburgermenu en de zoekfunctie heen, waardoor deze niet meer (goed) zichtbaar zijn.

Bevinding 23: Wanneer bezoekers met viewport 1280 bij 1024 inzoomen naar 400% op de homepage zijn niet alle teksten meer goed leesbaar, zoals de teksten in de slider en de teksten bij evenementen.

Bevinding 24: Wanneer bezoekers met viewport 1280 bij 1024 inzoomen naar 400% op pagina 'Paul de Krom over coronavirus en TNO' valt er content (deels) van de pagina af. Zo zijn bijvoorbeeld de videospelers niet meer geheel zichtbaar en is er ook geen mogelijkheid tot scrollen.

Bevinding 25: Wanneer bezoekers inzoomen op de pagina (iedere pagina) verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. Wanneer het menu geopend is, valt op de pagina 'Zoekresultaten' de witte tekst 'Help' over de tekst 'Results' heen waardoor beide teksten niet meer goed leesbaar zijn.

1.4.12 Tekstafstand (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.12 Tekstafstand

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 26: Wanneer bezoekers op pagina 'Paul de Krom over coronavirus en TNO' de tekstafstand wijzigen naar de criteria behorende bij dit succescriterium, zijn niet meer alle teksten (zoals de titel van de pagina) goed leesbaar omdat teksten over elkaar heen schuiven.

2. Bedienbaar

2.1 Toetsenbordtoegankelijk

2.1.1 Toetsenbord (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.1.1 Toetsenbord

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 27: De links en de knoppen in de slider op de homepage zijn niet bereikbaar en bedienbaar met het toetsenbord. Zorg ervoor dat bedienbare elementen zowel met de muis als het met het toetsenbord te bedienen zijn.

Bevinding 28: In het zoekvenster 'Zoeken in TNO intranet' is een drop down knop 'Kiezen waar u wilt zoeken'. Bezoekers kunnen met het toetsenbord deze knop activeren, maar niet met het toetsenbord één van de opties selecteren. Zorg ervoor dat bedienbare elementen zowel met de muis als het met het toetsenbord te bedienen zijn.

Bevinding 29: Wanneer bezoekers inzoomen op de pagina (iedere pagina) verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. Deze knop is niet bereikbaar en bedienbaar met het toetsenbord. Zorg ervoor dat bedienbare elementen zowel met de muis als het met het toetsenbord te bedienen zijn.

Bevinding 30: Op de pagina 'Zoekresultaten' staat een slider waarmee bezoekers meerdere perioden kunnen selecteren om op te zoeken. Deze functie is niet bereikbaar en bedienbaar met het toetsenbord.

2.2 Genoeg tijd

2.2.2 Pauzeren, stoppen, verbergen (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.2.2 Pauzeren, stoppen, verbergen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 31: Op de homepage staat een slider die automatisch van slides wisselt. Bewegende, knipperende, scrollende of automatisch updatende content kan bezoekers afleiden bij het gebruik van de rest van de pagina. Daarom moet er altijd een mogelijkheid zijn om de beweging te stoppen of te pauzeren.

2.4.1 Blokken omzeilen (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.4.1 Blokken omzeilen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 32: Het intranet bevat wel een skiplink om naar de hoofdinhoud te gaan, maar deze komt niet als eerste in de focusvolgorde. Zorg ervoor dat deze link altijd als eerste wordt getoond.

2.4.3 Focus volgorde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.4.3 Focus volgorde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 33: Wanneer bezoekers inzoomen op de pagina (iedere pagina) verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. Wanneer bezoekers met het toetsenbord over de pagina navigeren, krijgen de items in het hamburgermenu toetsenbordfocus, ook als het hamburgermenu niet uitgeklapt is.

Bevinding 34: Wanneer bezoekers op pagina 'Zoekresultaten' één van de uitvouwbare knoppen in de linker zijbalk bedient, wordt de focus na indrukken van de knop van de focus af geplaatst. Zorg ervoor dat de toetsenbordfocus op de knop blijft staan tot de bezoeker zelf verder navigeert.

Informatie over succescriterium 2.4.4 Linkdoel (in context)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 35: Het logo 'TNO innovation for life' in de header van de homepage is een link. Deze link heeft geen alternatieve tekst. Er wordt enkel een speciaal teken doorgegeven als toegankelijke naam (omdat de afbeelding wordt ingeladen met Javascript). Hierdoor is er geen toegankelijk linkdoel beschikbaar voor bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware zoals voorleessoftware.

Bevinding 36: Wanneer de nieuwsitems onder 'TNO news' op de homepage focus hebben, krijgen zowel de afbeelding als de tekst focus. Het linkdoel van de link in de afbeelding is 'tno news item image'. Dit beschrijft niet waar de link naar verwijst. Verwijder de link uit de afbeeldingen en vergoot eventueel het klikbare gebied van de tekstuele link om dit probleem op te lossen.

Bevinding 37: Onder 'TNO events' staan blokken content met daarin een kalender icoon en de titel van het evenement. Het kalender icoon is link en heeft als linkdoel 'calendar icon'. Dit omschrijft het linkdoel niet (door op het icoon te klikken wordt een bestand gedownload). Geef de link een beschrijvend linkdoel.

Bevinding 38: Advies: De links onder 'TNO tools' op de homepage hebben een dubbele linknaam omdat zowel de alternatieve tekst van de afbeelding als de linktekst wordt voorgelezen. Verwijder de alternatieve tekst op de afbeelding zodat ze als decoratief worden gezien voor hulpsoftware om dit probleem op te lossen.

Bevinding 39: Op de pagina 'News room' komt paginering voor. Het linkdoel van de links om naar een andere pagina te gaan is bijvoorbeeld enkel '2'. Dit is niet voldoende beschrijvend. Maak de linktekst beschrijvender door bijvoorbeeld het woord 'pagina' toe te voegen.

Bevinding 40: Op de pagina 'News room' heeft ieder nieuwsitem twee focusbare links. Van iedere set heeft één link geen toegankelijke naam. Hierdoor komen er lege links voor op deze pagina. Bezoekers die gebruik maken van hulpsoftware weten niet dat het om dezelfde links gaat. Zorg ervoor dat er maar één link zichtbaar is voor hulpsoftware, bijvoorbeeld door de overbodige link te verwijderen of door een link onzichtbaar te maken voor hulpsoftware.

Bevinding 41: Op de pagina 'News room' komen identieke linkteksten voor, zoals 'New vacancies', die niet naar dezelfde pagina verwijzen. Wanneer linkteksten identiek zijn moeten ze ook naar dezelfde pagina verwijzen. Pas de linkteksten aan zodat ze uniek zijn.

Bevinding 42: Op pagina 'Services' hebben alle linkteksten in de toegankelijke linktekst de tekst 'location image' voor de zichtbare tekst staan. Hierdoor zijn de links moeilijk of niet bedienbaar voor bezoekers die gebruik maken van spraakgestuurde navigatie. Zorg ervoor dat de alternatieve tekst niet meegenomen wordt in het linkdoel door de alternatieve tekst van de afbeeldingen te verwijderen.

2.4.7 Focus zichtbaar (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 2.4.7 Focus zichtbaar

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 43: Wanneer bezoekers inzoomen op de pagina (iedere pagina) verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. Wanneer bezoekers met het toetsenbord over de pagina navigeren, krijgen de items in het hamburgermenu toetsenbordfocus, ook als het hamburgermenu niet uitgeklapt is.

Bevinding 44: Op de pagina 'Zoekresultaten' komt een onzichtbare knop 'zoeken' voor, in het invoerveld bovenaan de pagina. Deze knop krijgt focus, maar het is voor bezoekers niet zichtbaar wat er precies focus heeft. Zorg ervoor dat bezoekers die gebruik maken van het toetsenbord maar het scherm wel kunnen zien, ook kunnen zien waar zij zich bevinden op de pagina.

Bevinding 45: Advies: Wanneer de knoppen onder 'My yammer' op de homepage toetsenbordfocus hebben, is dat alleen zichtbaar door een kleine kleurverandering. Onder de WCAG 2.2 worden de eisen voor zichtbare toetsenbordfocus strenger. Lees er meer over op: https://www.w3.org/WAI/WCAG22/Understanding/focus-appearance-minimum.html.

2.5 Input modaliteiten

2.5.3 Label in naam (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.5.3 Label in naam

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 46: De alternatieve tekst van het TNO logo in de header van iedere pagina is 'Organisatielogo'. Dit logo is ook een link naar de homepage van het intranet. Voor bezoekers die gebruik maken van spraakgestuurde navigatie is deze link hierdoor niet bedienbaar. Dit geldt ook voor het TNO Innovation voor life logo, die als alternatieve tekst 'Intranet' heeft.

3. Begrijpelijk

3.1 Leesbaar

3.1.1 Taal van de pagina (Niveau A)

Informatie over succescriterium 3.1.1 Taal van de pagina

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 47: Wanneer bezoekers het intranet in het Nederlands bekijken, zijn de taalinstellingen van de pagina (bijvoorbeeld de homepage) alsnog 'en-US'. Dit geeft aan hulpsoftware aan dat deze pagina Engelstalig is. Omdat de taal op de pagina wel Nederlands is, is de tekst onverstaanbaar voor bezoekers die gebruik maken van voorleessoftware.

3.1.2 Taal van onderdelen (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 3.1.2 Taal van onderdelen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 48: Wanneer bezoekers het intranet in het Nederlands bekijken zijn veel menu teksten en koppen, zoals het navigatiemenu en koppen als 'My news' Engelstalig. Vertaal deze teksten of geef een taalwissel aan. Zie ook succescriterium 3.1.1.

Bevinding 49: Op de pagina 'Bedankt' na het stemmen in het formulier op de pagina 'Business creation award 2021' staat tekst in een andere taal. Hier is geen taalwissel voor aangegeven. Geef anderstalige tekst op een pagina een taalwissel zodat de tekst in de juiste taal wordt voorgelezen door hulpsoftware.

3.3 Assistentie bij invoer

3.3.1 Foutidentificatie (Niveau A)

Informatie over succescriterium 3.3.1 Foutidentificatie

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 50: Wanneer bezoekers op de pagina 'Business creation award 2021' op 'voltooien' klikken zonder een radiobutton te hebben geselecteerd, verschijnt de melding 'U moet een waarde opgeven voor dit vereiste veld'. Dit is een foutsuggestie, geen foutmelding. Een goede foutmelding vermeldt welke fout is gemaakt en wáár de fout is gemaakt, bijvoorbeeld: 'Het veld 'Stem op het project dat uw voorkeur heeft' is niet ingevuld.' De melding dat het verplicht is om in te vullen is daarbij een goede foutsuggestie.

3.3.2 Labels of instructies (Niveau A)

Informatie over succescriterium 3.3.2 Labels of instructies

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 51: Op pagina 'Business creation award 2021' staat een asterisk (*) om aan te geven dat het verplicht is een invoerveld in te vullen. Het is niet voor iedereen duidelijk wat een asterisk betekent. Zorg ervoor dat er een tekstuele instructie aanwezig is op de pagina die aangeeft dat velden verplicht zijn.

4. Robuust

4.1 Compatibel

4.1.1 Parsen (Niveau A)

Informatie over succescriterium 4.1.1 Parsen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 52: Op de pagina 'News room' komt meerdere keren het id 'Container' voor. Zorg ervoor dat id's uniek zijn.

4.1.2 Naam, rol, waarde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 4.1.2 Naam, rol, waarde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 53: Wanneer bezoekers inzoomen op de pagina (iedere pagina) verandert het hoofdnavigatiemenu in een hamburgermenu. De knop om dit menu te openen heeft geen toegankelijke naam en rol.

Bevinding 54: De iframes op pagina 'Paul de krom over coronavirus en TNO' hebben geen beschrijving binnen het title-attribuut. Dit is verplicht.

Onderbouwing van de evaluatie

Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de evaluatiemethode van het W3C, WCAG-EM. Dit gebeurt grotendeels handmatig door een steekproef te nemen. Voor een quickscan geldt dat we slechts delen uit deze methodiek gebruiken. Ondanks alle zorgvuldigheid en ervaring van de onderzoeker kan het voorkomen dat een probleem niet gesignaleerd is. Houd er rekening mee dat in een volgend onderzoek bepaalde onderdelen anders worden beoordeeld omdat technologieën en hulpsoftware worden doorontwikkeld. Bij het handmatig onderzoek wordt gebruik gemaakt van tools.

Steekproef getoetste webpagina's

Ondersteunende technieken

Bronnen

Deze rapportage is grotendeels gemaakt met de online evaluatietool van W3C.

Geprint: 2024-12-03 18:13:07 v2.4-011